PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Biblioteca Vapor Badia acull la clausura del Programa LECXIT, en el qual hi han participat 46 infants i 46 voluntàries

LECXIT CLOENDA

El programa municipal té com a objectiu impulsar la comprensió lectora a 4t de primària

Dijous 30 de maig. Eren les 17:30h i les portes de l’auditori de la biblioteca Vapor Badia es van obrir per rebre als participants, familiars, voluntaris i representants dels centres educatius i celebrar l’acte de cloenda del programa LECXIT 2023-2024.

LECXIT és un programa ideat per la Fundació Jaume Bofill que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. El projecte té com a fita garantir que l’alumnat finalitzi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social. El Servei d’Educació de l’Ajuntament amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals de Sabadell impulsen aquest projecte a la ciutat on voluntàries i infants es reuneixen un dia a la setmana per fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.

A l’edició 2023-2024, a Sabadell han participat un total de 46 infants de 4t de primària de les escoles Agnès Armengol, Andreu Castells, Calvet d’Estrella, Floresta, Font Rosella, Joan Maragall i La Romànica; així com els 46 voluntaris i voluntàries que ho fan possible a les biblioteques de La Serra, de Ponent, del Nord, del Sud i Can Puiggener. Totes aquestes persones van ser convidades a l’acte de cloenda del programa on la màgia i els llibres van conviure de manera formidable.

Una vegada dins la sala, i després de les paraules de Carles de la Rosa, Regidor de Cultura, va començar l’espectacle per als més dels 140 assistents a l’acte. David el Mag va embadalir a grans i petits amb els seus trucs de màgia i el valor de la lectura com obertura a un món de fantasia i descoberta.

A continuació Marta López, directora del programa LECXIT de la Fundació Jaume Bofill, va agrair la participació dels infants i voluntaris, i va emfatitzar la importància i la notorietat d’aquest programa per al foment de la lectura, l’hàbit lector i la comprensió lectora arreu de Catalunya.

Posteriorment, les nenes i els nens, els autèntics protagonistes de l’acte, van anar pujant a l’escenari per rebre els seus diplomes. Somriures, nervis i il·lusió es van fusionar a l’auditori quan els van rebre i es van fer les fotografies de grup.

Finalment, amb les paraules de Sílvia Camps, del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, es va donar per acabada l’edició del LECXIT d’enguany. De fet, aquesta no ha estat la primera vegada, l’Ajuntament de Sabadell promou aquest programa des de l’any 2013 i només es va interrompre durant la pandèmia. L’edició d’enguany, que tot just acaba, ha reprès aquesta iniciativa  amb infants de 7 centres educatius del municipi, en el marc immillorable de les Biblioteques Municipals de Sabadell, tot esperant que es pugui repetir durant el proper curs.