PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Quatre escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

 CUEME

L’objectiu és reforçar entre 120 infants valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria
 

Un total de 120 alumnes de cinquè i de sisè de primària esdevenen aquest curs cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), amb el qual s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè l’alumnat creï cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Estel, Sant Julià, Tarlatana i Vedruna Immaculada. El projecte l’impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria entre els alumnes de cicle superior de primària. 

Ll’alumnat dels diferents centres i el professorat van ser rebuts a l’Ajuntament, després del registre de la sol·licitud per instal·lar parades al voltant del Mercat Central per vendre els seus productes. La rebuda va tenir lloc al saló de plens per part del tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Lluís Matas i el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez.

L’alumnat de 5è i 6è de primària d’aquests centres escolars han format un total de 5 cooperatives. Durant el programa, els nens i nenes acompanyats pel professorat i per l’equip tècnic d’empresa i d’educació de l’Ajuntament coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom, alhora que reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Les cooperatives creades són per part de l’escola Estel la cooperativa La Tribu. de l’escola Sant Julià la cooperativa Tots Junts, de l’escola Tarlatana les cooperatives Tarlaboom i Caleidos i de l’escola Vedruna Immaculada la cooperativa SisVis.

En tot aquest procés, l’alumnat compta amb l’apadrinament de cooperatives consolidades, així com la col·laboració del cicle formatiu de gràfica publicitària de l’Escola Illa d’Art i Disseny per elaborar la imatge i el logotip de cadascuna de les cooperatives. Alhora les escoles visiten cooperatives per conèixer com és el funcionament d’aquest tipus de fórmula empresarial i obtenir consells i suggeriments per fer servir en els seus models de negoci.

L’alumnat desenvolupa el seu treball en diferents fases: la creació de la cooperativa; el disseny de la imatge corporativa i l’estratègia de comunicació; la generació d’idees de productes i serveis; l’estudi de mercat i tria dels productes; la producció i venda d’articles, i l’elecció de l’entitat social local beneficiària on aportar els diners recollits per la venda.

1.120 participants en 11 edicions

El programa educatiu CuEmE, que està obert a totes les escoles de Sabadell, es porta a terme a la ciutat des del curs 2013-2014. En total, 1.120 alumnes de primària ja hi han participat i s’han constituït 46 cooperatives.

Per a més informació: web del CuEmE