PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Torre-romeu i Sol i Padrís acullen els concerts de final de curs de l’A-cordant, el programa de formació de l’OSV que acosta la música a més de 200 infants

 A CORDANT

Un any més, l’alumnat que participa en el projecte A-cordant oferirà dos concerts de final de curs en els seus entorns més propers per fer-nos vibrar amb les cançons de violí i violoncel que han practicat durant tot el curs durant l’hora de música, dirigits per músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El primer concert serà el dimarts 14 de maig, a les 10.30 h del matí, davant de les piscines Joan Serra i l’oferirà l’alumnat de l’orquestra de l’escola Joaquim Blume. El segon concert serà el dijous 16 de maig, a les 10.30 h, davant de la Biblioteca de La Serra, i en aquest cas el protagonitzaran les orquestres de les escoles Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez.

Entre d’altres tocaran peces de la pel·lícula “Pirates del Carib”, del “Llibre Vamoosh” o la peça original d’un dels músics de l’OSV anomenada “Visca l’orquestra”.

L’Acordant és una activitat educativa en què la música vol exercir com a motor de transformació de la realitat dels infants, tot involucrant directament les seves famílies i l’entorn.

És un projecte per a l’alumnat de 4t, 5è i 6è i les sessions es porten a terme en horari lectiu, ja que són una activitat inclosa en el projecte de centre. A les sessions hi participa el/la docent d’aquesta especialitat, acompanyat per un músic de l’Orquestra Simfònica del Vallès, i en elles els nens i nenes aprenen a tocar un instrument dins del conjunt instrumental, sense necessitat de cursar assignatures teòriques o classes individuals.
D’aquesta manera, els i les alumnes tenen contacte directe amb el món de la música i poden gaudir d’una disciplina tradicionalment considerada d’alta cultura i reservada a un públic minoritari i selecte.
El projecte, per tant, té una clara vocació democratitzadora, ja que posa a l’abast de la població socialment més vulnerable l’accés als ensenyaments musicals. El seu component social és una clara reivindicació de justícia cultural.

Es tracta d’una acció orientada a aconseguir una equitat educativa, radicada dins dels  Plans Educatius d’Entorn, en què participen aquests tres centres de primària: l’escola Agnès Armengol, l’escola Joaquim Blume i l’escola Juan Ramón Jiménez.

En total aquest curs hi participen 230 alumnes de tots tres centres

Quins són objectius de l’A-Cordant?

-    Potenciar l’educació musical com una resposta efectiva als nous reptes de la societat: la música es veu i es viu com un agent transformador de la realitat, generadora d’oportunitats.

-    Aproximar la música als infants amb risc d’exclusió social, les seves famílies i el seu entorn proper a través d’activitats artisticosocials, que potenciaran la cohesió social.

-    Dinamitzar culturalment l’entorn dels infants i les seves famílies, afavorint el contacte amb l’oferta cultural de la ciutat i la seva inclusió com a protagonistes d’aquesta oferta en esdeveniments festius.

-    Democratitzar l’ús dels instruments de corda: violins i violoncel, que habitualment no tenen entrada a l’escola.