PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Tallers i activitats a Casals d’Estiu

tallers estiu2

Des del Pla Educatiu d’Entorn s’han tornat a organitzar tallers i activitats a Casals d’estiu a zones de Pla Educatiu d’Entorn amb demanda d’aquest tipus d’accions. En aquesta ocasió han estat diverses i s’han adreçat tant per a infants com per a joves. En total hi ha participat 687 joves i infants.

A les zones Nord, Can Puiggener i La Romànica s’han desenvolupat els tallers “Petits Científics” per alumnat de primària. Durant tres setmanes els nens i les nenes han après ciència a través del joc i la descoberta convertint-se en investigadors i investigadores.

Per a alumnat de secundària s’han organitzat dos tallers de descoberta de la ciutat per acollir a alumnat arribat en els darrers mesos a la nostra ciutat. S’ha treballat el seu coneixement del català per iniciar el curs amb una millor base i se’ls ha acompanyat a descobrir recursos de la nostra ciutat que els poden ser útils com ara biblioteques, el Servei d’Atenció Juvenil (SAJ), etc.

Per acabar es van programar unes divertides gimcanes matemàtiques adreçades als Casals d’estiu organitzats a zones de Pla Educatiu d’Entorn. L’activitat s’ha plantejat com un complement al que ja es fa des de les entitats per aprofitar un entorn lúdic on aprendre que les matemàtiques poden ser divertides.

L’estiu és un període no només per gaudir de les vacances també és un espai d’aprenentatge que, si s’aprofita, pot tenir un impacte molt positiu en les oportunitats de l’alumnat participant. Aprendre des del joc i la descoberta és important en el creixement dels infants i l’acollida una bona base per sentir que es forma part d’una comunitat.

Aquestes activitats han estat impulsades dels del Pla Educatiu d’Entorn que promou el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell i finançada pel Fons de Recuperació del Mecanisme per a la Recuperació i Resiliència (MRR) del Consell Europeu, més conegut com a Fons Next Generation.