PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de 1r de batxillerat dels instituts Pau Vila, Jonqueres, Miquel Crusafont i Ramar 2 participen a l’activitat “Ciència pel nadal 2024”

ciencia per nadal a sabadell

 

El projecte “Ciència per Nadal, 2024” a Sabadell, és una activitat docent que està coorganitzada per la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental 1 i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell.

“Ciència per Nadal” a Sabadell pretén fomentar la comprensió de la metodologia científica a través de la visita a un tema científic d’impacte. Consta d'una activitat docent dirigida als i les alumnes de primer de batxillerat que s’executa als centres educatius, durant el primer trimestre del curs 2024-2025 i finalitza amb un acte final de cloenda.

Aquest curs han participat l’alumnat de 1r de batxillerat dels instituts Pau Vila, Jonqueres, Miquel Crusafont  i Ramar 2.

Tot el projecte gira a l’entorn d’un tema científic concret que es tria cada any, per part de la Comissió organitzadora, tenint en compte la seva actualitat o rellevància social, i es desenvolupa amb la col·laboració de ponències científiques de l’àmbit del tema escollit. El tema escollit per l’edició del 2024 és “La contaminació radioactiva”.

L’acte final de cloenda es realitza tindrà lloc el dia 18 de desembre, al Centre Cívic de la Creu Alta – Can Balsach, i comptarà amb la participació de la ponent, Anna Rigol Parera, doctora en Química per la Universitat de Barcelona i des del 2003 és Professora Titular del Departament d’Enginyeria Química i Química Analítica d’aquesta mateixa universitat. Els seus interessos de recerca es centren en el desenvolupament i l'aplicació de mètodes analítics per a l'estudi del comportament d'isòtops radioactius i altres contaminants persistents en sòls, així com contribuir en la millora de la predicció de l’impacte ambiental d’episodis de contaminació i la cerca de materials sorbents adequats per a la remeiació d’àrees contaminades. Des d'octubre del 2018 és directora del Laboratori de Radiologia Ambiental de la Facultat de Química, de la UB.

Aquesta ponència final té un gran valor formatiu, ja que l’alumnat reflexiona i aprofundeix sobre la tema treballat a l’aula, gràcies a les aportacions d’una persona experta en la temàtica treballada, i posteriorment s’obre un debat al voltant d’aquesta ponència. A la tarda tindrà lloc una segona ponència, aquesta vegada més divulgativa i oberta al públic en general.