Masia de Can Roqueta
Més informació
El cos principal, de planta baixa, planta pis i planta segona, es troba envoltat d'edificacions annexes que deixen la façana principal totalment alliberada. Al davant es troba l'era. La façana principal de la masia, encarada a sud, es troba dividida en tres franges verticals clares, essent la central l'eix de simetria, on s'hi troba la portalada d'accés.
En els terrenys que envolten la masia es va descobrir a principis del segle XX (1913, Joan Vila-Cinca i 1930, Vicenç Renom) un important jaciment arqueològic. Al llarg de totes les campanyes d'excavacions arqueològiques sistemàtiques portades a terme entre final dels anys 80 del segle XX i l'any 2010 s'han posat al descobert: un gran assentament d'època prehistòrica (neolític, edat del bronze i edat del ferro) i estructures d'època ibèrica, època medieval i època moderna.
Època: de la construcció actual, segle XIX
Autor: desconegut
Ús actual: seu de la Fundació Privada Atendis
Propietat: municipal
Bibliografia consultada:
ARRAGO, S.L. (Isabel Villares i Jordi Roig), febrer del 2009. Informe tècnic final per a l'eliminació i el cobriment d'estructures arqueològiques de la intervenció a la masia de Can Roqueta (Sabadell, Vallès Occ.). Museu d'Història de Sabadell.
Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Sabadell (PEPPS). Fitxa 334-D1.