PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

ENVASOS LLEUGERS

Un envàs és un recipient que es fa servir per contenir, conservar, transportar, distribuir, vendre i facilitar l’ús d’un producte als consumidors. Alhora, els envasos lleugers tenen la característica comuna: tenen una baixa relació pes/volum. 

  Què s'hi pot llençar?

Ampolles, bosses i pots de plàstic, llaunes de begudes i conserves, brics, tapes de pots, taps metàl·lics i de plàstic, paper d’alumini i film transparent, safates de porexpan, caixes petites de fusta de fruita i verdura...

Recorda!  Aplana els brics i aixafa les ampolles per disminuir el volum que ocupen dins del contenidor.  

  No s'hi pot llençar: càpsules de cafè de plàstic o alumini, joguines, cassoles, estris de goma (guants, xumets, tetines de biberó), mànegues de regar, tubs, cintes de vídeo i CD, galledes trencades, envasos de productes perillosos (com pintures o dissolvents), etc. Tots aquests objectes s’han de dur a les deixalleries. Els blísters buits de medicaments s'han de dur a la deixalleria o dipositar als contenidors específics que hi ha a les farmàcies (Punt SIGRE).

On van a parar els nostres envasos lleugers?

On van a parar els nostres envasos lleugers ?

Els residus d'envasos lleugers es porten a una planta de transferència, on es compacten, per posteriorment dur-los a la Planta de triatge d'envasos lleugers d'Hostalets de Pierola.

Per què reciclem els envasos lleugers?

Per què reciclem els envasos lleugers ?

Dels envasos reciclats se n’obtenen noves matèries per fabricar nous productes, s’evita l’extracció de noves matèries primeres i l’erosió del sòl, es minimitza les emissions de CO₂ a l’atmosfera i s’estalvia energia en la fabricació de nous envasos. Alhora, es contribueix a reduir el ritme de creixement dels abocadors.