PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

PAPER I CARTRÓ

El paper està fabricat principalment per fibres de cel·lulosa adherides les unes a les altres, obtingudes d'espècies vegetals i/o paper fet servir. El cartró es fabrica a base de pasta de paper endurida, que pot variar de composició en funció de la finalitat (capses, caixes per embalar o transportar...).

  Què s'hi pot llençar?

Envasos de paper, capses de cartró, diaris, revistes, fullets publicitaris, llibretes sense espiral, sobres, bosses de paper, folis, paper de regal...

Recorda!   

  • Cal evitar de posar-hi espirals, clips, grapes... ja que això dificulta el procés de reciclatge i pot reduir la qualitat del paper reciclat resultant. 
  • El paper d’alumini i els brics es consideren envasos lleugers (contenidor groc).  
  • Plega les capses de cartró abans de dipositar-les al contenidor, per reduir-ne el volum. El paper i el cartró han d’estar nets! Si el cartró està brut de menjar, es considera és resta i, per tant, s'ha de llençar al contenidor gris.

  No s'hi pot llençar: paper de cuina i tovallons de paper fet servir, paper carbó, paper plastificat, cel·lofana, papers bruts, fotografies, cartró per a begudes...

On va a parar el nostre paper i cartró?
On va a parar el nostre paper i cartró ?

El paper i cartró recollit es duu a un gestor de residus, ubicat a Sabadell.

Per què reciclem el paper i cartró?

Per què reciclem el paper i cartró ?

Del reciclatge obtenim paper i cartró de nou o altres productes com panells de cel·lulosa per aïllar tèrmicament i acústicament els habitatges.
S’estalvia matèries primeres (fusta), aigua i energia respecte si el paper es fa de pasta verge i es redueixen les emissions de contaminants associades.