PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

Final de curs del programa A-Cordant

SBDEducaMaig7

 

L’A-cordant és un projecte adreçat a la creació d’orquestres de corda –formades per violins i violoncels–, de la mà de l’OSV i amb l’impuls de l’Ajuntament de Sabadell, amb alumnat dels cursos de 4t, 5è i 6è de primària dels centres Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramon Jiménez, tots tres inclosos en els plans educatius d’entorn.

L’objectiu és acostar la música als infants d’entorns vulnerables, els quals tenen un difícil accés als ensenyaments musicals. Es tracta d’una línia de treball que es deriva del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu i en la que hi participen uns 300 alumnes cada curs.

En el desenvolupament del programa, part de les hores lectives de música es destinen a la pràctica de conjunt, de manera que es potencia l’activitat i el creixement com a col·lectiu. A més d’aprofundir en el coneixement musical, es pretén treballar, per mitjà de la música, l’assoliment de diverses competències educatives i també de valors com l’escolta activa, el treball en equip, l’esforç i la constància.

Amb l’arribada del tram final d’aquest curs 2021-22 els joves músics han compartit els seus aprenentatges amb els veïns en dos concerts que han tingut lloc els matins del 17 i 18 de maig a la plaça Cristóbal Ramos de Torre-romeu i a l’Avinguda Sol i Padrís en els quals, acompanyats per músics de l’Orquestra, han interpretat un seguit de cançons que han après per aquesta ocasió tan especial.