PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

L'oferta de lleure a l'estiu es pot consultar al portal "Viu l'Estiu"

SBDEducaMaig11

 

Les activitats d’estiu representen un moment molt especial per a l’aprenentatge dels infants i joves. En un context educatiu diferent de la resta de l’any, la convivència entre iguals, les activitats lúdiques d’àmbits diversos i la possibilitat de gaudir de l’aire lliure permeten establir vincles molt profitosos.

En aquest sentit, les entitats de la ciutat ofereixen un ventall molt ampli d’activitats, com per exemple els casals d’estiu. Enguany se n’ofereixen 56 amb 3.793 places. Aquestes activitats disposaran d’una subvenció municipal de 172.350 euros. Es tracta d’una aportació extraordinària per a l’organització d’aquestes activitats i també per a la participació en elles d’infants amb necessitats educatives especials.

Les entitats de lleure també organitzen campaments  o colònies que podran gaudir fins a 362 infants i joves.

Temporada de piscines

La temporada de piscines s’inaugurarà amb l’obertura de les instal·lacions municipals a partir del proper 15 de juny. Aquest dia obriran les seves portes les piscines de Cal Marcet, Olímpia i Campoamor. El 17 de juny s’inaugurarà la temporada a La Bassa. I a Ca n’Oriac els banyistes podran accedir a la piscina un cop finalitzi la reparació del col·lector que passa sota l’equipament.

Pel que fa als campus i activitats esportives, enguany s’organitzen 31 campus esportius amb 1.669 places.

Cultura i activitats diverses

Els infants i joves també poden gaudir de propostes culturals a la ciutat, tenint en compte les diferents disciplines artístiques. Entre les activitats, hi haurà una nova oferta de circ per a adolescents i també les propostes de dansa. En aquest cas es tracta d’un programa viu per la qual cosa anirà incorporant l’oferta de les properes setmanes.

L’oferta estiuenca també tindrà tallers i cursets de diferents temàtiques com ara robòtica, cuina o astronomia adreçats a diferents edats.

A més, també s’hi oferiran activitats adreçades a determinats col·lectius amb necessitats específiques. En aquest cas per exemple, està el Fem Vacances, el programa impulsat per sis entitats en col·laboració amb l’Ajuntament i que durant l’estiu organitza propostes adreçades a persones amb discapacitat.

Portal “Viu l’estiu”

L’Ajuntament posa en marxa per segon any consecutiu el portal web Viu l’Estiu, on es podran consultar el conjunt d’activitats des de diferents àmbits adreçades a infants i adolescents. D’aquesta manera, es posarà a l’abast de les famílies tota l’oferta de propostes organitzades per l’Ajuntament, les escoles i les entitats de la ciutat i alhora es reconeix i promociona l’alt valor educatiu del lleure, com també la tasca que en aquest sentit porta a terme el teixit associatiu.

Viu l’Estiu va néixer amb l’objectiu de reconèixer el valor educatiu del lleure i la tasca de les entitats. És a dir, avançar en el concepte de Ciutat Educadora i d’Educació 360 (Educació a temps complet).

Amb aquest propòsit el portal agrupa a través d’una finestreta única, dades de diferents agents, activitats i disciplines. Una eina amb la qual l’Ajuntament vol contribuir a democratitzar l’accés a les activitats d’estiu, fent-les arribar a tothom.

 

Pots veure la oferta d’activitats a a l’enllaç: https://web.sabadell.cat/viulestiu