PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

2020-Consulta sobre la percepció que pot generar el fet que una persona subjecta al Codi encausada en un procés penal per un presumpte delicte de tràfic d’influències exerceixi el càrrec de tresorer municipal.

La Comissió va tractar aquesta consulta en les sessions extraordinàries de 24 i 27 de gener de 2020 i es va pronunciar en el sentit que aquest nomenament s’ajustava al procediment que estableix el Reial Decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris de l’Administració local amb habilitació de caràcter nacional, i l’òrgan competent va actuar dins del marge de discrecionalitat que li concedeix la norma, que li permet escollir la persona que consideri més idònia d’entre les que reuneixin els requisits. No obstant això, també va afirmar que el més desitjable hauria estat convocar un procés intern, malgrat no ser preceptiu, ja que s’hauria actuat amb més transparència i s’hauria pogut justificar millor la selecció del funcionari escollit.

A més, també va recomanar que  l’òrgan competent fes públiques les raons que van portar a proposar el nomenament de la persona en qüestió com a tresorer accidental i que aquest durés el temps estrictament indispensable per a la cobertura del lloc de treball de Tresoreria per qualsevol dels sistemes de provisió que estableix la normativa, ja siguin provisionals o definitius.

Tot això per tal d’evitar un perjudici al prestigi i a la confiança ciutadana en la institució i d’acord amb l’article 6.1.d del Codi ètic.