PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell busca voluntaris i voluntàries per impulsar l’èxit educatiu a través de la comprensió lectora

Lecxit

L’Ajuntament recuperarà al gener el programa LECXIT amb la participació de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

Un cop superades les restriccions de la pandèmia, l’Ajuntament de Sabadell recupera el proper mes de gener el programa LECXIT, que té com a objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de primària en situació de vulnerabilitat.

En aquesta nova etapa, que estarà promoguda per la Fundació Bofill amb el suport de l’Ajuntament, es mantindrà la col·laboració de biblioteques i entitats referents de la ciutat i hi participaran els alumnes de 4t de primària de les escoles Calvet d’Estrella, Font Rosella i La Romànica.

En l’actualitat, el programa compta amb una xarxa de quasi 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.

Amb aquest objectiu es busquen 30 noves persones voluntàries de la ciutat, compromeses amb la lectura, que de gener a maig vulguin dedicar una hora setmanal a un infant.

A Catalunya, 1 de cada 4 infants té un nivell lector baix o mitjà-baix

No disposar d’un nivell òptim de comprensió lectora compromet negativament el rendiment acadèmic i és la porta del fracàs escolar.

El 25,2% de l’alumnat de Catalunya té un nivell baix o mitjà-baix de comprensió lectora a 6è de primària. És a dir, 1 de cada 4 infants quan finalitza la primària no aconsegueix assolir un nivell lector que li garanteixi comprendre amb facilitat allò que llegeix i assegurar així el seu èxit educatiu i social.

Els voluntaris i voluntàries, el motor del programa LECXIT

Davant d’aquesta situació, el projecte LECXIT vol contribuir a que tot l'alumnat adquireixi un nivell de competència lectora que asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

Els voluntaris i voluntàries són la peça fonamental que fan possible que més d’un miler de nens i nenes tinguin un company lector: LECXIT funciona a través de sessions individualitzades d’acompanyament lector d’una hora a la setmana (en horari extraescolar) entre un infant i una persona voluntària.

Per a ser voluntari o voluntària LECXIT no cal experiència prèvia: només compromís, passió per la lectura i ganes de ser part d’un canvi.

Fes-te voluntari lector!