PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

S’aprova la subvenció pel programa de formació musical A-cordant corresponent al curs 2022-23

 Abril1B StJordi

Un total de 225 alumnes de 4t, 5è i 6è de primària de les escoles Agnès Armengol, Joaquim Blume i Juan Ramón Jiménez participen enguany en el programa A-cordant, que organitza l’Orquestra Simfònica del Vallès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. Aquests tres centres educatius formen part del Pla Educatiu d’Entorn, que es desenvolupa en els barris de la ciutat que pateixen més dificultats socioeconòmiques i que tenen com a objectiu impulsar l’equitat educativa.

Gràcies a l’impuls de l’A-cordant l’alumnat de primària forma una orquestra de corda a la seva escola, amb violins i violoncels. Els nens i les nenes aprenen a tocar l’instrument i aquest aprenentatge es convertirà en un vehicle de transformació de la seva realitat, involucrant directament les famílies i l’entorn. El projecte té una clara vocació democratitzadora, posant a l’abast de la població en risc d’exclusió l’accés als ensenyaments musicals i contribuint a la justícia cultural.

L’alumnat té un contacte directe amb el món de la música, sense necessitat de cursar assignatures teòriques o classes individuals i es desenvolupa en horari lectiu, aprofitant una de les classes setmanals de música. Es tracta d’una activitat inclosa en el projecte de centre en la qual hi participa l’especialista de música de cada escola.

La iniciativa té com a objectius potenciar l’educació musical com una resposta efectiva als nous reptes de la societat: transformant la realitat, generant noves oportunitats i com a eina de cohesió social. L’A-cordant aproxima la música als infants amb risc d’exclusió, les seves famílies i el seu entorn proper a través d’activitats artístiques que potencien la integració social. I també democratitza l’ús d’instruments de corda, violins i violoncels, que habitualment no tenen entrada a l’escola.

Aquest curs 2022-2023 es consolida la tornada a la normalitat després de les mesures restrictives degudes a la pandèmia i es recupera el cicle de concerts L’OSV visita els barris, en el qual 15 músics professionals de l’orquestra acompanyen els infants en un concert al carrer.

Amb la recuperació d’aquesta presentació pública s’apropa la música clàssica als barris de Torreromeu i Sant Oleguer alhora que s’ofereix un aparador a les escoles perquè comparteixin amb el barri el treball realitzat amb el seu alumnat.