PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’escola Illa participa al projecte Ciutat i Escola i inunda la ciutat de formació artística

 Abril1B StJordi

El nou curs 2022-23 ha incorporat a l’Escola Illa, de nou, al Programa Ciutat i Escola, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, i que aposta per connectar l’equitat educativa entre alumnat de diferents centres educatius en diversos projectes oberts a les escoles de Sabadell. En total i durant aquest curs s’oferten 388 activitats.

En aquest espai d’aprenentatge que és el Ciutat i Escola, en el que participen 83 institucions, empreses i serveis municipals i que permet ampliar les oportunitats educatives d’infants i joves realitzant activitats complementàries, l’Escola Illa ha proposat tota una sèrie d’activitats pensades per oferir un ventall prou ampli de propostes dins de l’àmbit de les arts plàstiques i el disseny, destinades a diferents franges d’edat des de primària fins a la ESO, Batxillerat o cicles formatius.

L’oferta de tallers/activitats ha estat la següent:

“El dibuix sorpresa”, “Com fer un personatge de dibuix animat (cartoon)”, “Caricaturitzem-nos“ i “Vine a l’escola Illa amb una pregunta d’art o disseny” (que ja veníem oferint des de fa temps), totes elles adreçades a l’alumnat de primària fins a ESO. Les activitats de “Com es fa un cartell”, “Creació d’una marca o monograma” i “Canvia el teu look en un plató de foto” estan destinades a un públic més jove, d’ESO, Batxillerat i cicles formatius.

D’aquestes set propostes enguany les que han tingut més demanda han estat “Com fer un personatge de dibuix animat (cartoon)”, a partir de la qual, l’alumnat ha après com es crea una fitxa de personatge per un dibuix animat; “El dibuix sorpresa”, on l’alumnat ha experimentat amb uns materials poc habituals; i “Canvia el teu look en un plató de foto”, activitat a la qual l’alumnat treballa un canvi de “look” i entra a un plató fotogràfic a fer-se fotos d’estudi. Aquests tres tallers han tingut una gran acollida entre les escoles, instituts i l’alumnat.

A data d’avui, més de 300 alumnes de diferents centres de Sabadell han participat en alguns d’aquests tallers dins del programa “Ciutat Escola”, com per exemple, les escoles Joan Maragall, Arraona, Gaudí, Pau Casals, Sant Nicolau, o l’institut Ribot i Serra, entre d’altres.

Per a l’Illa, com a escola pública municipal d’art i disseny, el fet de participar en el Programa Ciutat i Escola suposa donar a conèixer i compartir la importància i la necessitat de la formació artística en tant que eina de coneixement, que ens permet una altra mirada i perspectiva de la realitat, a més de despertar vocacions professionals futures en l’àmbit de l’art i el disseny. I de retruc, una via d’enriquiment i aprenentatge mutu per a la comunitat educativa de l’Escola Illa.