PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Tres escoles participen aquest curs en el projecte educatiu CuEmE de foment de la cultura emprenedora

 Abril1B StJordi

L’objectiu és reforçar valors, hàbits i capacitats relacionades amb l’emprenedoria a un centenar d’infants

Un total de 94 alumnes de cinquè i de sisè de primària esdevindran aquest curs cooperativistes gràcies al projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), amb què s’ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes creïn cooperatives. Els centres que hi participen són les escoles Can Deu, Sant Julià i Tarlatana. El projecte l’impulsen la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sabadell amb l'objectiu de fomentar els valors de l'emprenedoria entre els alumnes de cicle superior de primària.

L’alumnat dels diferents centres i el professorat van ser rebuts a l’Ajuntament, després del registre de la sol·licitud per instal·lar parades al voltant del Mercat Central per vendre els seus productes.

Els alumnes de 5è i 6è de primària d’aquests centres escolars han format un total de 4 cooperatives. D’aquesta manera i durant el procés, els nens i nenes acompanyats pel professorat i l’equip tècnic d’empresa i d’educació de l’Ajuntament, coneixen diferents elements vinculats a la creació d’empreses i les possibilitats de treball autònom, alhora que reforcen valors, hàbits i capacitats com la creativitat, la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal, el treball en equip, l’assumpció de riscos, la relació amb l’entorn i coneixements matemàtics i lingüístics.

Les cooperatives d’aquest curs són per part de l’Escola Can Deu la Cooperativa Agrupació Infantil Creativa, de l’escola Sant Julià la Cooperativa Together i de l’Escola Tarlatana les cooperatives CopiTarla i Bumers. En tot aquest procés, l’alumnat comptarà amb l’apadrinament de cooperatives consolidades així com la col·laboració del cicle formatiu de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa per elaborar la imatge i el logotip de cadascuna de les cooperatives.

Els participants desenvolupen el seu treball en diferents fases: la creació de la cooperativa; el disseny de la imatge corporativa i l’estratègia de comunicació; la generació d’idees de productes i serveis; l’estudi de mercat i tria dels productes; la producció i venda d’articles, i el recull de fruits i elecció de l’entitat social local beneficiària.

Visita de cooperatives

Les escoles han visitat altres cooperatives com SuperCoopera Sabadell, TUS SCCL,  Som Energia i CIPO per conèixer l’origen, missió i valors d’aquestes així com les singularitats del funcionament i rebre consells i suggeriments per aplicar a les seves cooperatives escolars.

Venda al Mercat Central de Sabadell

El pròxim 8 i 22 de maig els cooperativistes exposaran i vendran els seus productes en dues parades entre les 10 h i les 12 hores del matí. Aquesta venda és emocionant per als alumnes i  solidària perquè bona part dels beneficis aniran destinats a entitats de caràcter social: l’Associació espanyola contra el càncer, la CIPO (cooperativa d’integració sociolaboral) i la Lliga protectora d’animals de Sabadell.

en el Programa Ciutat i Escola suposa donar a conèixer i compartir la importància i la necessitat de la formació artística en tant que eina de coneixement, que ens permet una altra mirada i perspectiva de la realitat, a més de despertar vocacions professionals futures en l’àmbit de l’art i el disseny. I de retruc, una via d’enriquiment i aprenentatge mutu per a la comunitat educativa de l’Escola Illa.