PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Rebuda a alumnes i docents de secundària francesos que participen amb l’Institut Ca n’Oriac en el projecte europeu eTwinning

 Abril1B StJordi

 

Més d’una trentena d’alumnes i professors francesos van visitar Sabadell al mes de març en el marc del projecte europeu eTwinning on participen conjuntament amb l’institut Ca n’Oriac. El projecte té com a objectiu conèixer la realitat del país veí i treballar conjuntament, des d’una visió inclusiva i de gènere, el futur dels joves tant a nivell acadèmic com també professional.

Es va realitzar un acte de rebuda a aquest grup format per 30 alumnes i 3 professors del Collège Antonin Perbosc, de la localitat d'Auterive, pròxima a Tolosa de Llenguadoc, acompanyats pels 30 alumnes i 3 professors de l’Institut de Ca n’Oriac. Aquest intercanvi preveu l’estada dels alumnes sabadellencs a França durant la darrera setmana del mes de març.

El projecte eTwinning forma part de l’Erasmus+, el programa de la Unió Europea en matèria d’educació, formació, joventut i esport. L’objectiu és el de promoure i facilitar el contacte, l’intercanvi d’idees i el treball col·laboratiu entre el professorat i l’alumnat a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Durant el període de treball conjunt es fomentarà l’interès de l’alumnat per conèixer quins poden ser els seus itineraris acadèmics i les seves sortides professionals més enllà de l’entorn local i si aquestes poden estar marcades pel gènere. En aquest sentit, també es reflexionarà a l’entorn del lleure i l’esport des d’aquesta perspectiva de gènere i inclusiva.

També hi havia previst activitats al propi institut, a més d’una visita cultural a Barcelona, una activitat en col·laboració amb l’Escola de Futbol La Caserna i en general l’intercanvi d’experiències i aprenentatges entre l’alumnat dels dos països.