PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La conferència “Mirar el món amb ulls crítics”, a càrrec de Francesc Torralba, enceta el curs escolar 2023-24

 obrimpatis

Tindrà lloc el dijous 28 de setembre, a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart

El professor de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba protagonitzarà la ponència de l’acte d’inici de curs que tindrà lloc el proper dijous 28 de setembre, a les 6 de la tarda al Casal Pere Quart. L’acte comptarà amb la presència del Regidor d’Educació, Manuel Robles, de M. Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental i de Carmina Pinya, directora del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental.

Francesc Torralba és doctor en filosofia, història i pedagogia i imparteix cursos i seminaris en altres universitats d’Espanya i d’Amèrica i alterna la seva activitat docent, amb l’ofici d’escriure. El seu pensament s’orienta cap a l’antropologia filosòfica i l’ètica. Emmarcat dins del personalisme contemporani, planteja en la seva obra, una anàlisi de les qüestions centrals de l’existència humana, des d’una perspectiva filosòfica que tracta d’integrar la riquesa de l’herència judeocristiana i els corrents filosòfics moderns i contemporanis.

En la ponència Mirar el món amb ulls crítics Torralba analitzarà l’actual context de disrupció tecnològica, fent-se més necessari que mai educar el sentit crític de les persones. Cal que s’eduqui la capacitat de discernir i de fer un bon ús de les tecnologies emergents, especialment de la Intel·ligència Artificial. Per això, és indispensable educar la mirada de l’alumnat. Els educadors han de ser capaços d'ajudar-los a desenvolupar els seus legítims projectes de vida, però per assolir aquesta fita cal ensenyar-los a prendre distància del món que els envolta, a interioritzar i a discernir críticament quin és el seu lloc en el mon.

L’objectiu final de la ponència és reflexionar amb el públic assistent sobre l’impacte de les tecnologies digitals i la Intel·ligència Artificial en l’alumnat i com treballar l’ús crític i educatiu dels dispositius a l’aula.

L’aforament és limitat. Cal confirmar l’assistència omplint el formulari: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewVKZb950SEwuf69MqjvXr4l9v4stRDbdcupKyxo1C1vj3kw/viewform?usp=sf_link

Més informació sobre Francesc Torralba:  www.francesctorralba.com/