PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb un conjunt d’activitats de suport al transport sostenible

 obrimpatis

Sota el lema “Combina i mou-te” promou la intermodalitat del transport

Activitats familiars i infantils, exposicions i xerrades formen part del programa amb què Sabadell va celebrar enguany la Setmana Europea de la Mobilitat. Un conjunt d’activitats que van començar el dissabte, dia 16 i que es van perllongar fins al dia 22. Es tracta d’una cita anual que persegueix promoure hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables.

La bicicleta fou una altra de les protagonistes d’aquesta setmana. El dissabte 16 de setembre, a la plaça del Doctor Robert, hi va haver activitats infantils i familiars d’11 a 14 h, i de 17 a 20 h. Els nens i nenes d’entre 3 a 12 anys van participar en una gimcana i circuit d’obstacles.

En aquesta mateixa plaça es va instal·lar un espai d’inspecció tècnica de  bicicletes de manera que qui va voler aprendre a arreglar les avaries de la seva bici podien portar-la i van rebre instruccions per fer-ho.

Al llarg de la setmana el Casal Pere Quart va acollir diferents xerrades relacionades amb la mobilitat sostenible a càrrec d’experts en cada àmbit. Les sessions van començar a les 18.30 h i van ser les següents:

Dilluns 18: Entorn Escolars saludables i mobilitat activa, a càrrec de la Dra. Mireia Gascon, investigadora postdoctoral d’ISGlobal

Dimarts 19: Urbanisme i Salut: com podem millorar la salut de la població fent una bona planificació urbana, a càrrec de la Dra. Carlota Sáenz de Tejada, investigadora postdoctoral d’ISGlobal

Dimecres 20: Contaminació d’aire, salut i mobilitat a les ciutats, a càrrec de Carolyn Daher, Coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut

Dijous 21: Mobilitat Sostenible: com reduir la contaminació atmosfèrica i fomentar la salut, taula rodona amb diferents experts.

El darrer dia de celebració va ser el divendres 22, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxes. A la plaça del doctor Robert, es van organitzar activitats infantils. A partir de les 16.30 i fins a les 20 h hi va haver un conta-contes, tallers de dibuix, de fabricació de xapes i retallables i un joc de l’oca amb el transport públic com a protagonista, tot plegat organitzat per la TUS. A més, a les 17h Yldor Llach va presentar el seu espectacle de circ sobre rodes, amb números acrobàtics amb bicicleta.