PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Bany de natura a l’EBM La Romànica

 butlletibressolromanica

És ben conegut i avalat per nombrosos estudis científics que el contacte amb la natura té nombrosos beneficis per al desenvolupament físic i emocional de les persones.

“La natura és un context que ens acull. La natura forma part de nosaltres i nosaltres formem part de la natura.” Carme Cols

A l'Escola Bressol Municipal La Romànica, ubicada al barri de la Creu de Barberà, al balcó del riu Ripoll a Sabadell, hi ha un racó natural que captiva a grans i petits per igual. Aquest meravellós espai, un hort i un jardí, s'ha convertit en un espai per explorar, aprendre i connectar-se amb la natura.

Poblat per altíssims pins i amb el rodal a tocar, trobem aquest jardí tan especial i un hort cultivat pels infants i l’equip de l’EBM La Romànica. Tot aquest entorn tan excepcional dins d’un nucli urbà com és Sabadell, promou aprenentatges significatius per als infants.

“Si les emocions són una peça clau del trencaclosques de l’ensenyança, el contacte amb la natura seria el marc dins del que hauríem de muntar aquest trencaclosques” David Bueno

L'oportunitat de relacionar-se amb l'entorn natural estimula la curiositat, la creativitat i la imaginació de petits i grans. L'escola bressol, a banda, vetlla per difondre la importància d'oferir als infants un entorn natural que els ajudi a desenvolupar-se de forma integral. Poder córrer, saltar i explorar entre les flors i els arbres mentre gaudeixen de veure passar un esquirol o del cant dels ocells que els envolten, és un autèntic luxe que els infants de l’EBM La Romànica tenen el privilegi de tenir al seu abast cada dia.