PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Arrenca el programa municipal A Ritme de Barri, que porta la formació musical de guitarra, percussió i cant coral a més de 250 infants de la ciutat

 butlletiiniciilla

Professors de l’Escola Municipal de Música difonen el gust per la interpretació musical a escoles com Sant Julià, Calvet d’Estrella o La Romànica, entre d’altres.

Coincidint amb l’inici de curs i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Sabadell, l’Ajuntament impulsa de nou el programa A Ritme de barri. Es tracta d’una iniciativa d’equitat educativa basada en la pràctica en grup que pretén acostar l’aprenentatge d’un instrument musical a escoles situades a barris amb una situació sòcio-cultural desafavorida.

Durant tot el curs escolar i en horari lectiu o bé de menjador, professorat de l’Escola Municipal de Música realitza una sessió setmanal d’aprenentatge d’un instrument, com la guitarra o la percussió, i de cant coral. L’activitat s’adreça a tot l’alumnat de 4art, 5è i 6è de primària i es porta a terme de manera coordinada entre el professorat de música de l’escola i el professorat de l’Escola Municipal de Música.

En els 8 cursos de funcionament, també s’han portat a terme diferents actuacions d’àmbit comunitari per a donar visibilitat a aquesta activitat formativa més enllà del centre escolar: actuacions a jornades musicals del barri, actuacions a celebracions de les escoles, actuacions durant festivitats i presentacions a d’altres centres educatius.

Des de principis d’octubre s’han iniciat les sessions d’aprenentatge d’instrument amb l’alumnat de l’Escola Sant Julià (guitarra), Calvet d’Estrella (percussió i guitarra) i La Romànica (percussió) amb la participació de 190 infants.

També s’han iniciat en horari de menjador els tallers de cant coral a tres escoles, Amadeu Vives, Floresta i l’Institut-escola Joan Sallarès i Pla, amb la participació de 60 infants. En aquest cas, els participants, amb l’acompanyament d’un professor de l’Escola Municipal de Música, participen en una coral infantil com a estratègia per al desenvolupament de competències personals, cohesió de grup i millora de competències musicals.

En total, més de 250 infants del cicle superior de primària participen en el programa A Ritme de barri, que es desplega en sis escoles de la ciutat.