PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Programa Mestres que es mouen: art i educació, un pas més enllà al Festival elPetit

 PETIT

 Una jornada intensiva d'exploració artística que connecta artistes i mestres d’Escola Bressol i Educació Infantil

Sabadell, desembre de 2023 - La formació Mestres que es mouen va celebrar una jornada excepcional el passat dissabte 18 de novembre, com a part integral del Festival elPetit, dedicat a les Arts per a la primera infància i organitzat per laSala de Sabadell.

La jornada d'enguany va assolir un aforament complet amb la participació de 25 mestres  d'Escola Bressol i Educació Infantil. Aquesta iniciativa, que forma part del programa de formació Mestres que es mouen nascut el 2017, destaca per unir art i educació, creant espais d’encontre artístic i explorant noves formes d'aprenentatge entre iguals, posant especial èmfasi en la igualtat de mestres, artistes i infància.

El programa va oferir conferències, trobades professionals i tallers, consolidant la missió de generar espais d'intercanvi artístic al llarg de tot l'any. La jornada va incloure el taller "Mirades creatives sobre la petita infància" a la Biblioteca del Nord amb Gemma París, professora d'educació artística a la UAB, el visionat de l'espectacle "We touch, we play, we dance" de Second Hand Dance a laSala i la participació a les conferències del VIII Encontre internacional d’Arts per a la (primera) infància a l'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

La sessió de Gemma París, titulada "Mirades creatives sobre la primera infància," va

explorar la relació entre fotografia artística i educació, amb una participació activa dels

i les mestres que van crear narracions inspirades en imatges visualitzades i van

col·laborar en un fotocollage conceptual sobre la infància.

Després d'aquesta experiència, els i les mestres van gaudir de l'espectacle "We touch, we play, we dance," de la companyia del Regne Unit Second Hand Dance, una proposta que convida al públic més petit a unir-se a una actuació càlida i juganera a través del moviment.

La jornada va culminar amb el VIII Encontre internacional d’Arts per a la (primera) infància, on es va presentar “Interstice”, un projecte europeu Erasmus+ que busca apropar l'art  contemporani a l'educació infantil i primària, millorant la creativitat dels infants i reduint les desigualtats en l'accés a l'educació cultural. Una iniciativa que ha comptat amb la UAB (Catalunya), Universitat de Stavanger (Noruega), Universitat de Bath (Regne Unit), Universitat de Bologna (Itàlia) i laSala | elPetit (Catalunya) com a partners i en el qual hi han participat les escoles bressol municipals d’Arraona, Can Puiggener i Can Llong. A més, laSala i el Festival elPetit van exposar la seva contribució a l'entorn penitenciari amb la realització de tallers i la cocreació d’espais de joc als centres de Brians 2, Wad-Ras i Quatre Camins, així com el seu paper en el projecte europeu Babel, que promou els drets dels infants i joves a la plena ciutadania cultural. Amb tot, una jornada de diàleg i intercanvi que va reunir més de 100

professionals internacionals dels sectors de la cultura, l’educació, la salut i l’acció social.

Més informació: www.lasalateatre.cat