PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Jornada de les Arts a Ca l’Estruch

 butlletigen24 1

Sabadell ha estat tradicionalment una ciutat lligada a les arts en les seves diferents vessants, gràcies a una xarxa àmplia d’iniciatives públiques, privades i associatives adreçades a totes les edats que configuren un mapa ric i divers de la formació artística a la ciutat.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es vol fer una aposta per donar a conèixer la formació artística entre l’alumnat de 4t d’ESO i en aquesta línia organitza el proper dia 21 de març, a Ca l’Estruch, la Jornada de les Arts. És una proposta que pretén orientar a l’alumnat en relació als estudis relacionats amb les arts i que acollirà una mostra d’aquesta xarxa de centres de formació.

Al llarg de la Jornada, i en el marc d’una Fàbrica de creació com és Ca l’Estruch, l’alumnat podrà fer un tast de com sona una orquestra simfònica, com ballen les companyies de dansa contemporània i de dansa clàssica o com treballen els artistes de circ. També participaran activament en tallers diversos, com el de percussió corporal, el de hip hop o el de letterring o escoltar comunicacions en format breu sobre els estudis relacionats amb els oficis artístics, el disseny gràfic, la música moderna o les ofertes dels batxillerats artístics.

La Jornada de les arts vol difondre aquests estudis des d’una triple mirada: en primer lloc, fent palès l’esforç dels centres educatius per transmetre l’excel·lència en la formació, la millora constant de l’estratègia dels ensenyants, el domini de la tècnica i el compromís permanent amb la qualitat de l’ensenyament.

En segon lloc, la Jornada vol donar a conèixer els oficis artístics, totes aquelles ocupacions no prou conegudes que sorgeixen del fet creatiu que es presenta en públic: il·luminadors, tècnics de so, tramoies, regidors o escenògrafs.

I en tercer lloc, i potser el més significatiu per a la vida de la ciutat, el fet de transmetre la formació artística com una via per accedir i gaudir de la cultura, per comprendre millor el passat de la ciutat i projectar-ne el futur, per esdevenir, a través del consum cultural, en una ciutadania conscient, crítica i responsable.