PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

Telèfon per la Convivència

Localització i contacte

plànol Afegeix al mobil

Com arribar-hi?

  • Autobusos urbans (TUS)
      Parades properes:
    • Estació F.G.C. : L10,F3,
    • Estació FGC : L4,L8,L10,L12,L44,F3,F4,
    • Gràcia : L10,F3,
    • Permanyer : L10,F3,

Horari

24 h

Més informació

El telèfon per la convivència serveix per a que els ciutadans i ciutadanes puguin denunciar comportaments o actituds incíviques mitjançant una trucada telefònica. La voluntat és poder detectar aquelles persones, grups o col·lectius que tenen conductes intolerants vers altres persones.

Es tracta d'un instrument per descobrir aquelles situacions de possible risc i poder actuar al respecte. El telèfon l'atenen policies municipals que no demanen la identificació de la persona que truca, sempre i quan no es tracti d'una persona agredida. En aquest cas és necessari saber de qui es tracta per poder activar els mecanismes d'atenció a la víctima.

De fet, Sabadell ha engegat un conjunt d'actuacions preventives per la convivència que van lligades al funcionament d'aquest telèfon. Aquestes accions són fruit de les diferents reunions que ha realitzat la comissió mixta per la seguretat, que està formada per diferents col·lectius ciutadans i es reuneix cada 15 dies.

Entre les mesures que s'ha engegat destaca l'increment de presència policial, Un increment que es tradueix en 12 agents de la policia municipal que treballen exclusivament en aquest àmbit. Precisament, alguns d'aquests agents són els que atenen el telèfon per la convivència i, en el cas que sigui necessari, activen el procés policial, l'assistència sanitària, psicològica i jurídica. Aquest dispositiu aprofita el dispositiu d'atenció a la dona que existeix a la ciutat.

També la policia nacional, que és qui té les competències en aquests casos, ha incrementat la seva presència als carrers de Sabadell. Al mateix temps, els Mossos d'Esquadra també tenen un equip especialitzat que aporta informació sobre com s'ha d'actuar en aquestes situacions.