PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

23
Març
2021

Sabadell disposarà de 18 cathotels, unes estructures d’allotjament per a gats de carrer

L’Ajuntament i Progat Sabadell distribueixen també jocs de menjadores i abeuradores de gats per la ciutat

Sabadell disposarà de 18 cathotels, unes estructures d’allotjament per a gats de carrer

En el marc de la voluntat municipal per fer de Sabadell una ciutat petfriendly, l’Ajuntament i Progat Sabadell instal·laran 14 nous cathotels a la ciutat, que donaran allotjament als gats ferals que viuen al carrer.

Aquestes noves instal·lacions se sumen a les quatre que ja existien des del 2019, quan Progat Sabadell va obtenir una subvenció per instal·lar aquest mobiliari per a gats urbans. El cathotel permet donar refugi als gats en cas de perill o inclemències meteorològiques, i facilita alhora gaudir de l’espai públic net, ja que l’aliment (pinso sec) i l’aigua es col·loquen dins el contenidor.

Avui s’ha visitat un dels cathotels situat al districte 4rt i s’ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i el president de l’entitat Progat Sabadell, Joaquin Cordero. Morell ha recordat la utilitat d’aquestes instal·lacions:

Seguim avançant en el benestar animal a la ciutat per esdevenir ciutat petfriendly. La iniciativa que veiem avui ens ajuda a cuidar dels gats ferals i facilitar així la convivència de tots i totes. Aquests cathotels serveixen de refugi en cas de situacions meteorològiques dures. Ara hem de seguir fent la feina de sensibilització i respecte als animals, i aquest n’és un exemple. I no vull deixar d’agrair la feina de Progat Sabadell pels gats així com de les alimentadores, que fan una gran tasca.

De fet, la visibilització de les colònies de gats ferals mitjançant aquests elements permet sensibilitzar a la ciutadania sobre la fauna urbana i fomentar la convivència pacifica amb ells, i és una de les vies per avançar en la sensibilització de tota la ciutadania envers el respecte, la cura i els drets de tots els éssers vius que conviuen a la ciutat.

Els gats ferals acostumen agrupar-se en colònies i conviuen en espais públics o privats, urbans o rurals. És per això que des de l’Ajuntament es vol facilitar la convivència i el respecte cuidant i mantenint l’espai que ocupen a la ciutat.

A Sabadell existeixen 104 colònies controlades, amb un total d’uns 1.300 gats i gates, aproximadament. L’entitat Progat Sabadell és l’encarregada del control d’aquestes colònies, que es realitza pel mètode CER: captura, esterilització i retorn a la colònia. L’Ajuntament assumeix part de les despeses veterinàries que comporta l’esterilització d’aquests animals.

Els quatre hotels de gats ferals que existien a Sabadell han permès recollir bones experiències, fomentant ara la creació i instal·lació de 14 estructures més que s’aniran distribuint per diverses colònies en diferents punts de la ciutat i així anar endreçant les colònies. A més, també s’han adquirit 15 jocs de menjadores i abeuradores de gats, que es distribuiran per altres 15 colònies.

En aquest sentit, la normativa municipal pel que fa a les colònies de gats ferals estableix el següent:

  • Resta prohibit alimentar-los, llevat que sigui alimentador/ a autoritzat per l’Ajuntament de Sabadell
  • Només es poden alimentar amb pinso sec
  • No es pot deixar menjar fresc ni safates contínuament a la via publica.
  • No es poden abandonar gats a les colònies de gats ferals.
  • No es pot molestar ni malmetre les colònies.

L’Ajuntament, conjuntament amb Progat, fa un pas més en la protecció del benestar animal. Amb aquesta acció s’afavoreix la convivència entre les colònies de gats i la ciutadania garantint el dret a un espai públic net i endreçat.