PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

02
Novembre
2023

Arrenca el programa municipal A Ritme de Barri, que porta la formació musical de guitarra, percussió i cant coral a més de 250 infants de la ciutat

Arrenca el programa municipal A Ritme de Barri, que porta la formació musical de guitarra, percussió i cant coral a més de 250 infants de la ciutat

El programa A Ritme de Barri inicia una nova edició per fomentar el gust per la interpretació musical. Aquest curs, més de 250 infants del cicle superior de primària participen en el programa, que es desplega a sis escoles de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa d’equitat educativa basada en la pràctica en grup, que pretén acostar l’aprenentatge d’un instrument musical a centres educatius el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Durant tot el curs escolar i en horari lectiu o bé de menjador, professors de l’Escola Municipal de Música realitzen una sessió setmanal d’aprenentatge d’un instrument, com la guitarra o la percussió, i de cant coral. L’activitat s’adreça a tot l’alumnat de 4art, 5è i 6è de primària i es porta a terme de manera coordinada entre el professorat de música de l’escola i el professorat de l’Escola Municipal de Música.

Al llarg de les diferents edicions, també s’han portat a terme diferents actuacions d’àmbit comunitari per donar visibilitat a aquesta activitat formativa més enllà del centre escolar: actuacions a jornades musicals del barri, a celebracions de les escoles, durant festivitats i presentacions a d’altres centres educatius.

Des de principis d’octubre s’han iniciat les sessions d’aprenentatge d’instrument amb l’alumnat de l’Escola Sant Julià (guitarra), Calvet d’Estrella (percussió i guitarra) i La Romànica (percussió), amb la participació de 190 infants.

També s’han iniciat en horari de menjador els tallers de cant coral a tres escoles, Amadeu Vives, Joan Sallarès i La Floresta, amb la participació de 60 infants. En aquest cas, els participants, amb l’acompanyament d’un professor de l’Escola Municipal de Música, participen en una coral infantil com a estratègia per al desenvolupament de competències personals, cohesió de grup i millora de competències musicals.

Categories Districtes, Educació Tags A Ritme de Barri, Pla Educatiu d’Entorn