PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

25
Febrer
2020

Comença la construcció d’unes escales que connectaran el carrer de Góngora amb la carretera de Terrassa

Aquesta actuació millorarà la circulació a peu al barri de la Serra d’en Camaró

Comença la construcció d’unes escales que connectaran el carrer de Góngora amb la carretera de Terrassa

L’Ajuntament ha començat a construir unes escales noves al carrer de Góngora, a la Serra d’en Camaró, que permetran que la ciutadania tingui un accés més còmode i fàcil des del barri fins a la carretera de Terrassa. A més, aquesta actuació permetrà condicionar un espai actualment degradat i milloraran els desplaçaments a peu. La superfície total d’actuació és de 106 m2.

Aquestes obres tenen un termini d’execució de quatre mesos i se n’encarrega Infraestructures Serveis Obres del Vallès SL (ISEOVA) per un import de 101.503,65 euros.

Actualment el solar que comunica el carrer de Góngora amb la carretera de Terrassa era un abocador d’escombraries diverses. A més, hi havia elements preexistents i obsolets, tant pel que fa a construccions –un antic pou de sanejament, un rètol publicitari, les tanques d’obra, conductes de sanejament–, com a elements d’arbrat.

La solució constructiva consisteix a aixecar una sèrie de murs de gabions de pedra i malla galvanitzada sobre una solera de formigó, en comptes de fonaments i murs de formigó armat, amb l’objectiu de reduir costos i, alhora, de dotar el conjunt d’un aspecte més lligat a un mur de jardí i no pas a un mur de ciment.

Els murs de pedra basàltica conformaran uns volums de diferents altures entre els quals discorreran, com si fossin una catifa, els graons de les escales i els replans. Tant els gabions com el paviment seran de color negre. En canvi, les baranes metàl·liques de protecció seran pintades de diferents tons de verd, com a contrapunt cromàtic, per tal de remarcar el recorregut de vianants.

Ja a la vorera de la carretera de Terrassa, el projecte aprofita l’avinentesa per construir-hi un pou de la xarxa de sanejament al costat del que ja hi ha, el qual quedarà eliminat ja que no treballa adientment.

Amb l’actuació es dona resposta a una demanda dels veïns de la Serra d’en Camaró pel que fa a la dignificació d’aquest espai.

Categories Districtes, Espai públic , Urbanisme i Habitatge Tags districte 5, Serra d'en Camaró