PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

22
Maig
2020

Covid-19: Nova campanya especial de donació de sang, per primer cop al Centre Cívic Creu Alta - Cal Balsach

El Banc de Sang torna amb una nova jornada del 25 al 27 de maig

Covid-19: Nova campanya especial de donació de sang, per primer cop al Centre Cívic Creu Alta - Cal Balsach

El Banc de Sang farà a Sabadell una nova campanya especial de donació de sang, els dies 25, 26 i 27 de maig, al Centre Cívic de Cal Balsach. És la primera vegada que es farà a aquest equipament. L’anterior jornada es va fer, al Mercat de Sant Joan. Aquestes campanyes tenen l’objectiu d’incrementar les reserves i garantir l’assistència sanitària als hospitals. Les donacions es podran fer de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. És imprescindible reservar hora al web per evitar cues.

Sabadell s’ha sumat al conjunt de municipis catalans que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies, ja que es van haver de suspendre campanyes habituals a escoles, universitats i empreses. Donar sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.

582 donacions

La darrera campanya especial de donació de sang a l’antic mercat de Sant Joan, entre el 16 i el 22 d’abril, va registrar 582 donacions. Del total, per sexe, 325 van ser donacions masculines i 257 femenines. Per edat, la franja amb més donants va ser la d’entre els 45 i 54 anys. 

Donar sang de forma segura

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari.

Cal recordar, a més, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual. Per ser donant de sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més, trobar-se bé de salut i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

Categories Districtes, coronavirus, Salut Tags Banc de Sang, Cal Balsach, coronavirus, Covid-19, donació de sang