PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ELS DISTRICTES DE SABADELL

18
Juny
2019

Diumenge arribarà la Flama del Canigó perquè Sabadell celebri la revetlla de Sant Joan

La ciutat es prepara per començar el solstici d’estiu amb fogueres i revetlles escampades per diferents barris

Diumenge arribarà la Flama del Canigó perquè Sabadell celebri la revetlla de Sant Joan

El diumenge 23 de juny, arribarà a Sabadell la flama procedent del massís del Canigó que servirà per encendre les fogueres que il·luminaran la ciutat durant la nit més curta de l’any.

A les 7 de la tarda, la Flama del Canigó serà a la plaça de la Nova Creu cruïlla entre la ronda de Pau Vila i la carretera de Barcelona, de la mà de representants d’Òmnium Cultural i de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), els quals hauran pujat al cim del Canigó per portar la flama. Ells mateixos seran els encarregats de lliurar-la a diferents atletes de la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS), que la faran arribar a la plaça del Doctor Robert.

Cap a 2/4 de 8 del vespre, a la mateixa plaça, s’encendrà el peveter i una representant de l’Associació de Veïns de la Creu Alta llegirà el manifest. Després, la flama es repartirà per diferents indrets de Sabadell gràcies a les associacions de veïns de la Creu Alta, les Termes, la Plana del Pintor, la Serra d’en Camaró, la Creu de Barberà, Gràcia, Covadonga i el Torrent del Capellà, a més de la SCR El Ciervo.

Prèviament, a partir de les 6 de la tarda i per esperar l’arribada de la Flama, a la plaça del Dr. Robert es podrà menjar coca per berenar, mentre es gaudeix de l’actuació d’un espectacle de circ amb foc i música, que també passejarà per diferents carrers del centre. L’objectiu és fer més dinàmica i participativa l’estona de l’espera.

Per tercer any consecutiu, les fogueres que hi haurà als diferents barris de Sabadell són les que assenyala el Mapa de Fogueres de Sabadell, que recull els indrets que es consideren segurs i idonis per fer-hi foc durant la revetlla. Fer una foguera en un d’aquests llocs garanteix als organitzadors que tindran l’autorització municipal, sorra per posar-hi sota i tanques per senyalitzar-les.

Les revetlles i les fogueres d’enguany

Al vespre, hi haurà revetlla sense foguera als barris de Covadonga i la Serra d’en Camaró. Organitzen revetlla i foguera les associacions de veïns de la les Termes, la Creu Alta, la Plana del Pintor i el Torrent del Capellà. D’altra banda, l’AV de Gràcia organitza una foguera sense revetlla. També hi haurà revetlla amb foguera en un peveter, organitzada per les associacions veïnals de la Creu de Barberà i per la SCR El Ciervo.

El programa de la Flama del Canigó i les revetlles de Sant Joan l’organitzen conjuntament l’Ajuntament, Òmnium Cultural, la Federació Sabadell Cultura, la Joventut Atlètica Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell, amb la col·laboració de diferents associacions veïnals.