PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ELS DISTRICTES DE SABADELL

 

11
Gener
2019

Es tanquen dues passarel·les metàl·liques del riu Ripoll per seguretat

A més, l’Ajuntament demana a l’ACA, propietària dels passos, que els arregli

L’Ajuntament ha detectat que les passarel·les metàl·liques del Molí de les Tres Creus i de Torre-romeu, propietat de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), es troben en mal estat. Amb l’objectiu de garantir la seguretat, els dos passos fluvials s’han tancat fins que no es redacti un estudi amb caràcter d'urgència que determini l'estabilitat estructural dels passos.

Als caps de cada passera s’hi ha posat un rètol que explica que no es pot passar i el motiu. Paral·lelament, als diferents indrets que hi porten, s’hi han instal·lat uns cartells que anuncien els itineraris alternatius recomanats.

D’altra banda, l’Ajuntament ha demanat a l’ACA que es faci càrrec de la instal·lació d’uns nous tensors i que deixi els passos en condicions òptimes de seguretat. Ara mateix, les estructures de formigó armat dels pilars extrems de les passeres presenten esquerdes i hi ha despreniments que poden comportar un risc per als usuaris.

L’any 2012 un estudi va dictaminar que l’estructura dels passos era correcta, però que l’estat funcional era només acceptable. Els darrers temps l’Ajuntament ha sol·licitat a l’ACA que revisi aquestes dues passeres i que les arregli per tal de garantir la seguretat de les persones que hi passen per desplaçar-se a l’altra banda del riu.

Les dues passarel·les les va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental després de les riuades del 1962. Són una rèplica d’un model nord-americà.