PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

25
Març
2024

L’Ajuntament adjudica els treballs per als camins escolars de tres centres educatius i per millorar l’accés a l’Escola Can Rull

Les actuacions sumen gairebé 2 milions d’euros

L’Ajuntament adjudica els treballs per als camins escolars de tres centres educatius i per millorar l’accés a l’Escola Can Rull

La pacificació dels entorns de les escoles Amadeu Vives, Joan Montllor i La Trama, així com la millora de paviments i drenatge de l’accés a l’Escola Can Rull han fet avui un nou pas endavant. La Junta de Govern Local ha adjudicat les obres d’aquests projectes, que sumaran gairebé 2 milions d’euros. Els treballs formen part de tot un conjunt d’actuacions per millorar els entorns de totes les escoles de la ciutat.

Entorn i accés a l’Escola Can Rull

La millora de paviments i drenatge de l’accés a l’Escola Can Rull, a l’av. de Lluís Companys, dona resposta a una demanda ciutadana i té com a objectiu solucionar els problemes d’embassaments a l’accés del centre educatiu els dies de pluja. Per això, es preveu elevar el paviment en l’àmbit de la porta de l’escola per evitar l’escorrentia d’aigua cap a l’interior del pati. També es farà un pou de drenatge a la zona del primer parterre contigu al passatge d’accés i s’hi col·locaran nous embornals. Així mateix, es millorarà el pati interior d’entrada.

L’àmbit d’actuació és de prop de 1.500 metres quadrats i les obres compten amb un pressupost de 272.329,55 euros.

Amadeu Vives, Joan Montllor i La Trama

Pel que fa a l’entorn de l’Escola Amadeu Vives, les actuacions preveuen l’eliminació definitiva del trànsit rodat del carrer de Fra Luis de León, entre els carrers de Samuntada i Calders, per transformar-lo en una plataforma única, és a dir amb calçada i vorera al mateix nivell, amb un paviment nou de llambordes de formigó.

Per protegir la sortida de l’escola, s’instal·larà un llarg banc massís, que també servirà com a element de descans. El projecte inclou la plantació de nous arbres davant del centre educatiu i a la cruïlla de la carretera de Mollet amb el carrer de Calders.

Una altra de les actuacions serà la transformació en una plataforma única del carrer de Samuntada, entre els carrers de Fra Luis de León i l’avinguda de Barberà. En aquesta zona es condicionarà un nou aparcament en bateria, tot conservant els arbres existents.

El pressupost d’adjudicació del projecte és de 477.731,23 euros.

En el cas del projecte de l’escola Joan Montllor, a Torre-romeu, es proposa eliminar el trànsit rodat dels carrers de la Ribera Ribagorçana i del Francolí en l’àmbit de la plaça de Karl Marx i transformar en plaça de plataforma única tot aquest espai, amb nou paviment de llambordes de formigó.

A la vegada, es transformarà en plataforma única el carrer del Gaià, que incorporarà una franja d’aparcament en bateria annexa a una de les voreres, i amb diferenciació cromàtica de la zona de calçada. Aquest projecte compta amb un pressupost d’adjudicació de 550.096,49 euros.

I pel que fa al camí escolar de La Trama i urbanització del carrer de la Unió, es proposa una intervenció de plataforma única substituint l’asfalt per llamborda granítica, per solucionar els problemes d’accessibilitat del carrer. L’objectiu és pacificar-lo, convertint-lo en un carrer de prioritat invertida on el vianant és el que té la prioritat.

L’operació al carrer de la Unió suposarà la integració de l’espai amb la plaça del Vallès, amb una petita zona d’estada amb nou arbrat i mobiliari urbà. En aquest cas, el pressupost d’adjudicació és de 664.717,84 euros.

Categories Ajuntament, Districtes, Sabadell 2030, Mobilitat i transport, Projectes Estratègics Tags Escola Amadeu Vives, Escola Can Rull, Escola Joan Montllor, Escola la Trama, Junta de Govern Local, Millora entorns escolars