PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

02
abril
2024

L’Ajuntament adjudica nous treballs al Parc de les Aigües que permetran millorar els espais d’estada i reforçar encara més la presència de verd

Les fases 4 i 5 del Parc comportaran una inversió d’1,1 M€

L’Ajuntament adjudica nous treballs al Parc de les Aigües que permetran millorar els espais d’estada i reforçar encara més la presència de verd

La Junta de Govern Local ha adjudicat avui les obres per  continuar avançant en la conformació del Parc de les Aigües. Els nous treballs, corresponents a les fases 4 i 5 d’aquest nou pulmó de la ciutat, permetran millorar els espais d’estada i reforçar-hi encara més la presència de verd així com l’adaptació del parc al context de canvi climàtic. Les obres i actuacions que avui s’han adjudicat comportaran una inversió d’1,1 M€.

La fase 4 preveu la instal·lació de mobiliari i jocs infantils, mentre que la 5 centrarà els treballs en la instal·lació de jocs d’aigua i obra civil. En aquest cas, s’urbanitzarà un camí d’accés als jocs d’aigua des del carrer d’Adriana, pavimentat, amb plantacions a les vores i sistema de reg. A més, s’hi col·locaran noves baranes i s’instal·larà un quiosc amb servei de restauració i una pèrgola.

L’aigua dels jocs s’aportarà de forma controlada per aconseguir un baix consum i només funcionaran quan les reserves hídriques ho permetin. Hi haurà 61.171 m2 de zona verda i 1.500 m2 de jocs d’aigua. A més del seu vessant lúdic, aquest serà un espai considerat com a refugi climàtic per a tota la ciutadania en episodis de calor. Aquesta característica es reforçarà amb una coberta arbrada que també contribuirà a rebaixar les elevades temperatures.

Els elements de joc seran de fàcil manipulació per tal que tots els infants hi puguin jugar. Entre els jocs, figuren aixetes amb temporitzador, comportes, molinets i sèquies, entre altres, per fomentar el joc actiu i creatiu.

Després de les fases 4 i 5 es preveuen noves actuacions que permetran incrementar encara més la presència d’arbrat al Parc, contribuint d’aquesta manera a donar resposta a les necessitats derivades de l’emergència climàtica. 

Vistes de 360 graus

El Parc de les Aigües es troba en un turonet situat a cavall dels barris de Can Llong, Can Rull i La Concòrdia. Situat enmig del corredor ecològic i paisatgístic que connecta el Centre amb el rodal de la ciutat, permet tenir vistes de 360 graus a diferents punts d’interès. Entre aquests s’hi troben La Mola, el Montseny, el Puig de la Creu i Collserola.

El cicle de l’aigua és el protagonista de la composició paisatgística d’aquest parc de 7 hectàrees, en el qual les aigües pluvials serveixen per recarregar els aqüífers en comptes de ser abocades a la xarxa de clavegueram. Es tracta d’un parc forestal de tipus extensiu, que combina la vegetació mediterrània o ben adaptada al nostre entorn, amb diferents punts d’interès jardiner.

Categories Ajuntament, Districtes, Sabadell 2030, Transició Ecològica Tags Junta de Govern Local, Parc de les Aigües, refugi climàtic