PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ELS DISTRICTES DE SABADELL

24
Maig
2021

L’Ajuntament millorarà els arbres d’una desena de carrers del Districte 6, al sud de Sabadell

L’actuació, que durarà dos mesos i té un pressupost de gairebé 200.000 euros, permetrà plantar 235 exemplars nous

L’Ajuntament millorarà els arbres d’una desena de carrers del Districte 6, al sud de Sabadell

La Junta de Govern Local d’avui ha aprovat el projecte que ha de permetre millorar l’arbrat de diferents carrers del Districte 6, a la zona del sud de Sabadell. Es plantaran un total de 235 arbres nous, gràcies a un pressupost de 199.677,82 €. L’execució de l’obra es preveu que durarà dos mesos.

Les actuacions previstes inclouen plantar nous arbres en escocells que ara mateix estan buits, substituir exemplars que presenten problemes de seguretat o salubritat per espècies d’arbres més idònies i esponjar l’espai. Aquestes actuacions seran als carrers de Concha Espina (amb 17 arbres nous), Pardo Bazán (29 arbres), Josep Comas (70 arbres), Goya (59 arbres), Fontanella (7 arbres), Velázquez (14 arbres) i els Manyans (4 arbres), com també al passeig d’Espronceda (34 arbres), a la ronda de Pau Vila (1 arbre) i a l’illa Sacra.

Aquesta millora segueix els criteris establerts pel Pla Director de l’Arbrat Viari de Sabadell (PDASbd) del 2019, que té per objectiu potenciar l’arbrat viari com una infraestructura verda que aporti el màxim de beneficis socials i ambientals amb una correcta gestió de recursos, assegurant la seva sostenibilitat en el temps i amb capacitat d’adaptar-se als canvis futurs. Per això s’apliquen les indicacions i recomanacions relatives a l’espai destinat a l’arbre (distàncies, dimensions d’escocell, volum útil...), a la tria d’espècies i a les tècniques de plantació.

Més actuacions de millora i renovació de l’arbrat en curs

Aquesta primera actuació vinculada al Pla Director se suma al projecte de reposició d’arbrat que afecta els 7 districtes de la ciutat, ja aprovat i a punt d’iniciar la licitació. Aquest projecte, que suma més d’1.000.000 €, preveu millorar i dur a terme la reposició d’arbrat amb un total de 1.164 unitats que es plantaran en una vuitantena de carrers de la ciutat.

En el cas del Districte 6, es preveuen actuacions també altres vies públiques, com als carrers de Diego Almagro, el Dos de Maig, Leonardo da Vinci, Magí Colet i els Tintorers, així com a la plaça de Triana, la ronda de Santa Maria i el passeig dels Almogàvers.