PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

ELS DISTRICTES DE SABADELL

 

26
Octubre
2023

Torre-romeu estrena el documental “El Nostre Barri”, que va participar al Festival de Cinema de Sant Sebastià

Dissabte 28 d’octubre, a les 18 h, a l’Auditori del Centre Cívic de Torre-romeu

Torre-romeu estrena el documental “El Nostre Barri”, que va participar al Festival de Cinema de Sant Sebastià

El documental sobre la vida a Torre-romeu El nostre barri –que va participar al passat festival de cinema de Sant Sebastià- es projectarà aquest dissabte a l’auditor del Centre Cívic de barri, a partir de les sis de la tarda. El documental és una iniciativa nascuda en el marc de “Salto del Eje”, un projecte cinematogràfic, adreçat a adolescents d’entre 12 i 16 anys, que els fa protagonistes en la creació d’un curtmetratge. La projecció comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

El nostre barri és un retrat de Torre-romeu i Can Roqueta vist per un grup de joves del mateix barri. El grup mostra a l’audiència el dia a dia d’un barri ric en cultures, vincles, experiències de vida, diàleg i solidaritat.

El film ha estat creat col·lectivament per un grup de 2n i 3r d’ESO de l’Institut La Serra (Sabadell): Anastasia Cojocaru, Álex Corbalán, Samuel Dornelas, Moussa Dukuray, Zineb El Kadi, Mohamed El Youssfy, Kevin Gallardo, Maria Jiménez, Mamasa Kebbeh, Saran Konate, Íker Moreno, Ferdaous Ouyidir, Anghelina Pérez, Samantha Robayo, Diana Téllez i Joan Manel Yuncevich, Han tingut l’acompanyament de la comunitat educativa del centre, i dels cineastes Pablo García Pérez de Lara i Dani Molina -en el marc de Cinema en curs i Salto del Eje-, amb la coordinació de l’Alternativa i la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell.

Aquest projecte s’impulsa des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, juntament amb l’Alto Comisionado contra la pobresa infantil, la Fundació Pantalla y el Ministerio de Cultura y Deporte.

Projecte cultural

El barri de Torre-romeu ha estat un dels barris escollits per desenvolupar Salto del Eje al llarg del 2023. Es tracta d’una nova  iniciativa cultural que vol fomentar que la ciutadania sigui més crítica i participativa.

Prèviament a l’elaboració del documental, els joves creadors van participar de tallers teòrics i pràctics sobre el procés audiovisual, l’elaboració del guió, la creació de personatges, la gravació, etc.

Categories Districtes, Cultura i esport, Activitats culturals Tags Salto del Eje, Som Torre-romeu, Torre-Romeu