PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

25
Maig
2023

Torre-romeu i Sol i Padrís acullen els concerts de final de curs de l’A-cordant, el programa de formació de l’OSV que acosta la música a més de 200 infants

 Torre-romeu i Sol i Padrís acullen els concerts de final de curs de l’A-cordant, el programa de formació de l’OSV que acosta la música a més de 200 infants

Infants de les escoles Joaquim Blume, Agnès Armengol i Juan Ramón Jiménez, dels barris de Torre-romeu i Sol i Padrís, han estat els protagonistes del concert de final de curs del projecte A-cordant. Un programa de formació, impartit per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) en col·laboració amb l’Ajuntament, que acosta la música a més de 200 alumnes de la ciutat.

Els estudiants van interpretar des de cançons infantils fins a peces d’obres musicals com Mar i cel i d’òpera com Carmen. Els concerts van tenir lloc els dies 16 i 18 de maig a la Ronda de Bellesguard i a la plaça de Cristóbal Ramos. Amb aquests concerts veïnat i famílies han pogut conèixer la feina que es fa a les escoles públiques del seu barri i el resultat del treball dels nens i les nenes al llarg de tot el curs.

El projecte A-Cordant s’adreça a escoles d’educació primària situades a diferents barris de la ciutat. Amb la formació musical com a eina i estratègia l’alumnat forma una orquestra de corda a la seva escola amb violins i violoncels. Els nens i les nenes aprenen a tocar els instruments i al llarg del curs les escoles participants destinen l’hora lectiva de música a la pràctica musical que requereix el projecte.

En total, són 8 els equips de formadors els que han treballat durant el curs amb 225 alumnes d’aquestes tres escoles distribuïts en 18 grups. La pràctica musical es realitza col·lectivament i no hi ha classes individuals. L’objectiu és treballar en equip i els valors per damunt del resultat artístic.

La culminació del projecte ha estat la participació de cada orquestra de corda en un concert en el qual l’alumnat es troba acompanyat per una representació de professionals de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que els dona suport.

Categories Districtes, Educació Tags A-cordant, Sol i Padrís, Torre-romeu