PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

Els Districtes de Sabadell

 

07
Maig
2019

Una unitat mòbil mesura durant dos mesos i mig la qualitat de l’aire davant la foneria Suñer, al barri de Covadonga

L’actuació dona resposta a una llarga reivindicació veïnal

Una unitat mòbil mesura durant dos mesos i mig la qualitat de l’aire davant la foneria Suñer, al barri de Covadonga

L’Ajuntament, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ha instal·lat una unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica davant la foneria Suñer, al carrer de Balmes, al barri de Covadonga. El vehicle s’hi estarà durant dos mesos i mig.

Aquesta actuació respon a la demanda històrica del veïnat, que reclama mesures contra l’elevat grau de contaminació que afirmen que genera l’esmentada fundació. Fa un temps ja es va mesurar la qualitat de l’aire en aquesta zona, concretament davant del Pavelló Municipal d’Esports. Ara, però, la nova ubicació de del vehicle permetrà obtenir mesures molt més concretes.

Vigilància de la qualitat de l’aire
L’any passat, una unitat mòbil semblant va prendre mesures de la qualitat de l’aire a la carretera de Molins de Rei.

Sabadell disposa també d'una estació que capta les dades atmosfèriques de forma continuada, les quals es trameten a la Generalitat perquè les avaluï i les publiqui. L'estació està situada a la Gran Via cantonada amb carretera de Prats de Lluçanès i pren lectures automàtiques d’òxid de nitrogen (NOx), ozó (O3), monòxid de carboni (CO), diòxid de sofre (SO2) i manualment de partícules PM10 i benzè. D’altra banda, a l'Institut Escola Industrial es prenen també lectures manuals de PM10.

Actualment, Sabadell es troba inclòs a la zona d'especial protecció de l'ambient atmosfèric per a partícules PM10 i òxid de nitrogen (NOx) juntament amb 39 municipis més de la Regió Metropolitana de Barcelona.

La gestió de la qualitat de l'aire depèn d’activitats tan diverses com la construcció, el trànsit rodat, la neteja viària, entre altres, a més de les condicions geogràfiques i meteorològiques específiques de la zona d'avaluació.

El seguiment de la qualitat de l'aire a Catalunya s'estructura per mitjà de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), gestionada per la Generalitat.

Categories Districtes, Medi ambient, Transició Ecològica Tags Covadonga, districte 1, DISTRICTES, Foneria Suñer, qualitat ambiental, qualitat de l'aire