PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

17
Febrer
2023

Comença el procés d’avaluació del Pla 60 i + de millora de les condicions de vida i envelliment actiu de les persones grans

Tothom més gran de 60 anys podrà aportar propostes i suggeriments participant en grups de discussió temàtics

Comença el procés d’avaluació del Pla 60 i + de millora de les condicions de vida i envelliment actiu de les persones grans

L’Ajuntament de Sabadell ha iniciat el procés per donar continuïtat al Pla 60 i + 2019-2021, el pla d’acció per crear entorns i serveis que promoguin l’envelliment actiu i saludable. Per dur a terme aquesta adequació es fa una crida a la participació activa de les persones grans, demanant que aportin propostes i suggeriments i, a la vegada, avaluïn la condició de Sabadell com a ciutat amigable amb aquest col·lectiu.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament ha convocat una sèrie de trobades durant la setmana del 28 de febrer al 9 de març, d’unes dues hores de durada (de 10 a 12 h), per així recollir opinions i propostes. S’ha seguit la metodologia proposada per l’OMS per  a la redacció de Plans de les persones grans Els dies i el lloc de les sessions són en funció de la franja d’edat:

 • Franja de 60 a 69 anys: 28 de febrer i 7 de març, al Complex Alexandra
 • Franja de 70 a 79 anys: 1 i 8 de març, al Complex del Parc Central
 • Franja de + de 80 anys: 2 i 9 de març. al Complex Alexandra

Les trobades s’estructuraran en grups de discussió on compartir les experiències de les persones grans a la ciutat en relació a vuit àmbits:

 • Comunicació i informació
 • Serveis Socials i Salut
 • Respecte, Igualtat i Condicions d’Inclusió
 • Mobilitat i Transport
 • Accessibilitat i ús de l’Espai Públic i Privat
 • Habitatge
 • Participació Social i Cívica
 • Relacions de Suport i Ajuda Mútua

Totes les aportacions seran incorporades a un informe final amb la revisió de les actuacions dels darrers anys, els principals resultats i les recomanacions de millora. Al novembre es farà una presentació pública de l’informe final. La inscripció als grups es poden fer enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 745 34 12 (indicant edat i barri).

Una altra forma de col·laborar és responent el qüestionari d’avaluació per a persones grans o a la bústia de suggeriments del web municipal.

Ciutat Amigable amb les persones grans

Sabadell forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Grans de l’Organització Mundial de la Salut, una xarxa de ciutats que tenen per objectiu promoure entorns urbans integradors i accessibles que fomentin un envelliment actiu i maximitzin la participació social de les persones grans. L’adhesió ha implicat una diagnosi participativa i un pla d'acció amb l’objectiu de consolidar un model de ciutat amb un paper destacat del col·lectiu de persones grans,

En aquest marc, l’Ajuntament va redactar el Pla 60 i +, 2019-2021, que recull un total de 79 accions per fomentar l’envelliment actiu, optimitzar les seves condicions de vida i incorporar aquesta perspectiva a la planificació municipal. Amb la pràctica totalitat de les accions del pla desenvolupades, el procés que ara comença servirà per avaluar la situació, adequar les accions i incorporar noves propostes.

Categories Gent gran Tags persones grans, Pla 60 i +, Xarxa Ciutats Amigues de les persones grans