PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

30
Agost
2022

El projecte Vacances en pau ha permès que una desena d’infants sahrauís passin l’estiu a Sabadell

L’entitat Vallès Wilaia ha organitzat, conjuntament amb les famílies acollidores, activitats lúdiques durant les setmanes d’estiu

El projecte Vacances en pau ha permès que una desena d’infants sahrauís passin l’estiu a Sabadell

Un grup de deu infants sahrauís han passat l’estiu a Sabadell en el marc del projecte Vacances en Pau. Van arribar el passat 21 de juliol i està previst que tornin a casa a principis de setembre. Durant la seva estada amb famílies sabadellenques han fet excursions, sortides a les piscines municipals i altres activitats lúdiques als parcs de la ciutat.

Avui s’ha fet un acte de tancament del programa amb la presència dels infants, les famílies acollidores, representants de l’entitat Vallès Wilaia i de l’Hospital Parc Taulí. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, els ha rebut al Saló de Plens, acompanyada de la tinenta d’alcaldessa Marta Morell.

En paraules de l’alcaldessa

“aquesta trobada és una manera de reconèixer el valor del projecte Vacances en Pau, de mostrar el nostre agraïment a totes les persones i famílies que ho fan possible i també de transmetre a tots els nens i nenes l’alegria amb què els rebem a la ciutat”. 

Per la seva banda, la tinenta Marta Morell també ha volgut

“agrair a l’associació Vallès Wilaia la tasca que fa durant tot l’any” i ha destacat que aquesta iniciativa “torna a mostrar la solidaritat que tenen els sabadellencs i sabadellenques”.

Ara feia dos anys que el viatge dels infants a Sabadell no es realitzada degut a les restriccions derivades de la pandèmia. En aquests dos anys, però, el projecte s’ha adaptat a les circumstàncies i l’entitat Vallès Wilaia ha desenvolupat activitats i actuacions d’ajuda humanitària sobre el territori als camps de refugiats del Sàhara.

Els infants també han rebut una revisió medica gràcies a la col·laboració de l’Hospital Parc Taulí i l’ajuda voluntària de l’equip mèdic.

Vacances en pau és un projecte organitzat per l’entitat Vallès Wilaia i des de l’any 2006 ha fet possible que desenes d’infants puguin gaudir d’estades d’estiu a Sabadell, de la mà de les famílies acollidores, fent èmfasi en els àmbits socioeducatiu i sanitari.

Més informació de l’agermanament:

https://web.sabadell.cat/cooperacio/agermanament-sahara

Categories Cooperació, Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere, Infància Tags Acollida infants sahrauís, infants sahrauís, Vacances en Pau