PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Agermanament Sàhara

 

SABADELL I EL SÀHARA OCCIDENTAL

El Sàhara Occidental era  una colònia espanyola fins el 1975, quan el Marroc el va envair mitjançant la Marxa Verda. El dret internacional encara avui reconeix aquest territori com un territori pendent de descolonitzar. Tot i que el govern espanyol va signar una acords amb el regne de Marroc i Mauritània, en els que els cedia l’administració, aquests acords han estat rebutjats pels organismes internacionals.

L’any 1989, l’alcalde de Sabadell, Ilm. Sr. Antoni Farrés i Sabater, i el Sr. Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental),  van signar un acord d’agermanament entre ambdues ciutats amb la finalitat  de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. Sabadell, va ser segona ciutat de l’estat espanyol que va signar un acord amb el territori sahrauí. En aquell moment la conquesta de la democràcia no podia estar complerta si s’oblidava la realitat i  la lluita dels drets d’altres pobles del món.

L’agermanament històric es manté viu i renovat gràcies a l’activisme actiu de les entitats com Solidaris amb el Poble Sahrauí, Sabadell Acull Infants Sahrauís, la Lliga dels Drets dels Pobles, Creu Roja, etc,  altres agents de la ciutat com l’Hospital Parc Taulí, la ciutadania, i el suport institucional de l’Ajuntament de Sabadell  que han fet possible que la ciutat segueixi defensant els drets dels ciutadans d’un poble amb una situació política internacional enquistada.

La solidaritat, la justícia i l’equitat són valors primordials en el marc ideològic del municipi i això es posa de manifest en el Pacte pels Valors de la Convivència i en l’aplicació d’aquests valors en els diferents projectes que es desenvolupen.

>> RENOVACIÓ DE L'AGERMANAMENT DE SABADELL AMB L'ARGUB

 

>> PROJECTES

 

>> DADES DE CONTACTE ENTITATS SAHRAUÍS DE LA CIUTAT

>> COORDINADORA D’AJUNTAMENTS SOLIDARIS AMB EL POBLE SAHRAUÍ (CCASPS)

>> 25 ANYS D'AGERMANAMENT AMB EL SÀHARA