PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Ajuda humanitària

Terratrèmol al Marroc

El 8 de setembre, el Marroc va patir el terratrèmol més potent de la seva història. Amb una magnitud de 6,8, ha causat la mort de més de 2.000 persones, un balanç de víctimes que probablement augmentarà els pròxims dies. L'epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes, però també ha afectat la ciutat històrica de Marràqueix, que s'ha vist greument danyada.

El passat 10 de setembre es va fer un minut de silenci per les víctimes a la Plaça Sant Roc, un acte que va aplegar tant representants polítics, com membres de la comunitat musulmana i altres ciutadans i ciutadanes de Sabadell.

Des de l'Ajuntament, i en la línia que estableixen el Govern de Catalunya i la majoria d’organitzacions internacionals, es considera que la manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fer aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Es desaconsellen, per tant, les col·lectes i els enviaments d’aliments, de materials genèrics i de medicaments, ja que corren el risc de no respondre a les necessitats sobre el terreny i de provocar problemes logístics, econòmics i ambientals.

Per això, canalitzar la solidaritat a través de les organitzacions humanitàries amb presència a la zona és el mètode més eficient per tenir un impacte positiu sobre el terreny i assegurar que l’ajuda arriba a qui més ho necessita. A més, les organitzacions poden adquirir els productes necessaris localment i així enfortir també l’economia local dels indrets afectats.

El Fons Català de Cooperació, del qual forma part l'Ajuntament de Sabadell, ha posat en marxa una campanya d'emergència en suport a la població afectada pel terratrèmol i està en procés d'identificació de les respostes d'emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència, tenint en compte la població d'origen marroquí que viu a Catalunya. 

COM PUC DONAR SUPORT A LA POBLACIÓ VÍCTIMA DEL TERRATRÈMOL DEL MARROC?

La Generalitat de Catalunya ha creat un lloc web on s’aniran actualitzant el recull de les crides i actuacions de les ONG amb capacitat per respondre a la crisi humanitària: https://exteriors.gencat.cat/ca/actualitat/23-09-09-terratremol-marroc-com-ajudar

COM PUC TENIR MÉS INFORMACIÓ?

La Generalitat de Catalunya ha habilitat un telèfon per atendre emergències per a les persones que poden estar afectades pel terratrèmol.

 • PERSONES QUE SÓN AL MARROC:

  - Telèfon (amb WhatsApp): 0034 674 744 902
  - Telèfon marroquí: 00212 648 682 896
  - Telèfon català: 938 597 393

 • PERSONES QUE SÓN A CATALUNYA:

  Telèfon: 938 597 393
  Cal utilitzar aquestes línies només per a emergències.
  També s’ha habilitat una adreça de correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 


Terratrèmols a Turquia i Síria

L’Organització Mundial de la Salut ha alertat que fins a 23 milions de persones poden quedar en situació de risc a causa dels terratrèmols del 6 de febrer a Turquia, el Kurdistan turc i el nord de Síria.

Com podem ajudar la població afectada?

Es recomana fer aportacions econòmiques a les entitats que treballen a la zona. D’aquesta manera, es poden adaptar els recursos i materials a les necessitats que vagin sorgint en cada moment.

El Comitè Català d'Ajut Humanitari i d'Emergència és l'organisme responsable de coordinar els actors catalans i dotar-los de recursos per gestionar l'ajuda. Inclou diverses entitats que treballen sobre el terreny:

Entitats vinculades a la nostra ciutat

Altres

Aquest llistat s’anirà actualitzant a mesura que hi hagi noves informacions. En aquest sentit, si coneixes altres iniciatives similars, posa’t en contacte amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

L’Ajuntament de Sabadell no participa activament en recollides de materials, ni es responsabilitza de les iniciatives que aquí es mencionen.


Conflicte bèl·lic a Ucraïna

VOLS AJUDAR?


VOLS ACOLLIR PERSONES REFUGIADES?

Acollir una família o un menor 

 • Acollida d’una família

Si tens una habitació o un habitatge lliure per acollir una família, envia el formulari de contacte.

El Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya, és el organisme oficial que centralitza l’acollida de les persones provinents d’Ucraïna.

 • Acollida d’un menor 

Si et vols oferir per acollir un menor: envia el formulari o truca al 900 500 912.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) n'assumeix la tutela i s'atorga la guarda provisional a la família.

Més informació: https://web.gencat.cat/ca/ucraina/com-colaborar/acollir-una-familia-o-un-menor/


FAMILIARS UCRAÏNESOS

Per conèixer la situació al país de familiars ucraïnesos i ucraïneses, pots posar-te en contacte amb les representacions diplomàtiques:

 • Emergències consulars. Telèfon: +34 620 641 324
 • Ambaixada d’Ucraïna a Madrid. Telèfon: +34 91 748 93 60. Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Consolat d’Ucraïna a Barcelona. Telèfon: +34 93 402 89 56.

Si vols iniciar els tràmits per al reagrupament de familiars, contacta amb el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants al telèfon 93 727 29 75 o el correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


 COM TROBAR A UN FAMILIAR?

 Formulari habilitat per Creu Roja: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=-QiRdbPNBEu5dj6bPZrQvqVvMv8-LLREmxVE3SheD59UQUhIV0ZVTlVFQjdDUFQxSUlORFkwT0oyUy4u


VOLS FER VOLUNTARIAT?

Si vols fer voluntariat en alguna de les entitats de Sabadell que estan col·laborant en el Programa català de refugi de la Generalitat de Catalunya, omple aquest formulari i et farem arribar la informació de les necessitats que hi hagi en cada moment.