PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

15
Novembre
2018

Campanya de sensibilització sobre els drets universals dels infants amb frases i proverbis en diferents llengües

L’Ajuntament i el Festival El Més Petit de Tots col·laboren per donar a conèixer aquests drets

Campanya de sensibilització sobre els drets universals dels infants amb frases i proverbis en diferents llengües

La coincidència del Dia Internacional dels Drets dels Infants –que es commemora el 20 de novembre– i la celebració del Festival El Més Petit de Tots –que es porta a terme del 10 al 25 d'aquest mes– es tradueix aquest any en una vistosa acció de conscienciació a Sabadell. Diferents carrers exhibeixen, des d’ahir, proverbis i frases en diversos idiomes relacionats amb la infància, l'art i els drets dels més petits. Es tracta d'un total de 120 vinils de grans dimensions, que s'han col·locat a punts de gran concurrència com els accessos a les biblioteques i les estacions de tren i a les principals places. A més, aquests vinils incorporen un codi QR que enllaça, si és de color fúcsia, amb el web del festival El Més Petit de Tots, i, si és de color verd-blau, amb el web de l’Ajuntament de Sabadell.

Les frases estan escrites en català, castellà, xinés, àrab, tres de les principals llengües africanes, francès, anglès, rus, japonès, coreà, portuguès, serbi, finlandès, noruec, holandès i alemany. Aquestes frases les han aportat els programadors i experts que aquest proper cap de setmana participaran en les Jornades Professionals Crossing Borders que es faran a l'Estruch en el marc d'El Més Petit de Tots. Coincidint amb aquest esdeveniment, l'Estruch acollirà també dues sessions de formació adreçades a docents d'escoles bressol i educació infantil i impartides pels artistes que participen en el Festival.

En conjunt aquestes frases tenen també l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els drets de la infància, difondre'ls i aconseguir-ne un major coneixement. El Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI) es commemorarà a Sabadell el dissabte 17 de novembre, amb un acte que tindrà lloc a la plaça del Doctor Robert, en què hi haurà activitats per als infants (a partir de les 11.30 h) i l’actuació de l'animador Jaume Barri (a les 12.45 h). Durant el matí també és previst que hi hagi un espai de lectures, una zona de joc i un punt d’informació de voluntariat familiar.

En paraules del regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler

Sabadell és una ciutat compromesa amb els infants, que treballa per desenvolupar i implementar estratègies relacionades amb el benestar dels infants, la defensa dels seus drets, així com fomentar la seva participació. De fet, el proper 27 de novembre, recollirem a Oviedo, de mans d’UNICEF, el reconeixement com Ciutat Amiga de la Infància

Per la seva banda, El Més Petit de Tots és una iniciativa nascuda a Sabadell fa 14 anys i que actualment es desenvolupa a 11 ciutats catalanes, organitzada completament des de la ciutat. El Festival acosta les arts i la cultura als espectadors de 0 a 5 anys i fomenta, d'aquesta manera, molts dels valors associats als drets dels infants.

La cultura és un element d'educació, de gaudi, de cohesió social i de valors. Per això, apropar les arts escèniques i la creació als més petits i les seves famílies és una autèntica inversió de futur per aconseguir una societat més justa i més equilibrada

valora la directora d'El Més Petit de Tots, la sabadellenca Eulàlia Ribera.

Categories Cultura i esport, Activitats culturals, Infància Tags cultura, DUDI, El Més Petit de Tots, infància