PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

12
Novembre
2018

Més de 80 nens i nenes participen en la primera sessió plenària del Consell dels Infants, coincidint amb el Dia Universal dels seus drets

Més de 80 nens i nenes participen en la primera sessió plenària del Consell dels Infants, coincidint amb el Dia Universal dels seus drets

Un total de 84 nens i nenes de Sabadell participaran, el dimarts 20 de novembre, en la primera sessió plenària del Consell dels Infants de Sabadell, que se celebrarà a l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859. L’acte, que coincideix amb el Dia Universal dels Drets dels Infants (DUDI), servirà per aprovar l’acta de constitució del Consell, que va tenir lloc el passat 26 de juny, i per triar el logotip d’aquest nou òrgan de participació.

Miquel Soler, regidor de Cicles de Vida, afirma que 

els consellers i conselleres han treballat durant els mesos de setembre, octubre i novembre en la creació d’aquest logotip, tal com els va encarregar l’alcalde en el transcurs de l’acte de constitució del Consell

Totes les sessions han comptat amb el suport de l’Escola Illa, que ha ofert indicacions i coneixements per facilitar que els infants poguessin elaborar la seva proposta de logotip. En total han estat tres jornades de treball que s’han fet segons els grups sorgits de les agrupacions de les comissions en els diferents districtes.

La propera sessió plenària també preveu presentar els dinamitzadors del Consell i proposar possibles temes a treballar per part de l’alcalde, el qual es preveu que prendrà part en aquesta trobada juntament amb el regidor de Cicles de Vida. En el transcurs de la trobada, a més, es preveu una acció vinculada amb la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Miquel Soler ho ha explicat aquest matí en el transcurs de la presentació de les activitats que aquest cap de setmana commemoren el Dia Universal dels Drets dels Infants. El regidor ha estat acompanyat d’Ainoa Santiago –del Moviment d’Esplais del Vallès– i de Jordi Coll –membre del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya (MCECC).

Dia Universal

Les activitats de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants es concentraran el proper dissabte, 17 de novembre, a la plaça del Doctor Robert. La jornada començarà a les 11.30 h amb una gimcana dels drets dels infants, en què es treballaran els drets de salut, identitat, llibertat d’expressió i ser escoltats. A les 12.30 h, infants de diferents esplais llegiran el manifest del DUDI. Seguidament tindrà lloc un espectacle infantil d’animació per a la mainada... i més grandets, a càrrec del sabadellenc Jaume Barri.

Durant el matí també està previst que hi hagi un espai de lectures, una zona de joc i un punt d’informació de voluntariat familiar.

El programa continuarà el dissabte a la tarda. A partir de les 16.15 h els esplais de Zona 12 del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya proposen, als seus infants, activitats i tallers amb l’objectiu de donar a conèixer els seus drets. Per tancar la jornada a la plaça del Doctor Robert, hi haurà un espectacle d’animació familiar a la ciutadania.

D’altra banda, cap a les 17 h, tindrà lloc, al parc de Catalunya, una trobada dels esplais que formen part del Moviment d’Esplai del Vallès amb la finalitat de reivindicar el Dia Universal del Drets dels Infants fent activitats en què es treballaran diferents drets mitjançant el joc.

La Convenció sobre els Drets dels Infants, adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals dels menors de 18 anys i els reconeix, per primera vegada la ciutadania de ple dret i, per tant, el dret a expressar les seves opinions i que aquestes siguin tingudes en compte.

Ciutat Amiga de la Infància

Sabadell ha adquirit recentment la condició de Ciutat Amiga de la Infància, un programa que impulsa i promou l’aplicació de la convenció sobre els Drets dels Infants en l’àmbit local i fomenta el treball en xarxa dels diferents municipis que formen part de la iniciativa. Aquesta acció s’inclou dins l’objectiu estratègic de fomentar la participació activa de la població infantil com a ciutadania de ple dret. Soler ha expressat aquest matí

alegria immensa perquè és el resultat de la feina feta durant molt mesos, a més satisfacció compartida en el conjunt del ple, ja que és una proposta acceptada per unanimitat en tot el ple de l’Ajuntament

L'acte de lliurament d’aquest reconeixement d'Unicef tindrà lloc el 27 de novembre, al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo. Sabadell ha obtingut aquest reconeixement juntament a altres 10 ajuntaments de Catalunya i 113 de la resta de l’Estat.

Categories Infància Tags drets dels infants, DUDI, educació, entitats de lleure