PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

20
Juny
2018

Escollits els representants del Consell dels Infants de Sabadell

En total s’han triat 84 infants de la ciutat nascuts entre el 2007 i el 2008

Escollits els representants del Consell dels Infants de Sabadell

El Casal Pere Quart va acollir ahir, 19 de juny, el sorteig per triar els primers infants representants del Consell Municipal d'Infants de Sabadell, tal com estableix el Reglament del Consell Municipal dels Infants i Adolescents de Sabadell.

L'acte, presidit pel regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler, i el secretari de l’Ajuntament, va comptar amb la presència dels nens i nenes que havien presentat candidatura, acompanyats de les seves famílies. Abans d'iniciar el sorteig, Soler va explicar l'evolució del projecte, com s'està gestant i l'objectiu d'elecció dels seus membres. Segons Soler

l’objectiu és incorporar els infants en la vida pública i, a través de la seva mirada, conèixer què pensen i descobrir què és allò que els interessa; a la vegada que desenvolupen diferents habilitats com l’empatia, el diàleg, l’esperit crític i la implicació, així com la participació en els assumptes públics

A continuació, es va explicar el procediment que es faria servir per a l'elecció dels 84 consellers i conselleres nens i nenes que formarien part del Consell Municipal d'Infants de Sabadell. El resultat del sorteig va ser l’elecció de 36 infants nascuts l'any 2007 i 48 a l'any 2008. El sorteig entre les 301 candidatures presentades i admeses es va fer a través del programa informàtic augeweb. Concretament, es va fer un sorteig per cada grup d’edat de cada districte, excepte en els grups d’edats que no s’arribaven als 7 candidats, ja que aquests formaran part del Consell dels Infants de forma directa. En aquest sentit, el consistori ha volgut garantir la màxima difusió a tots els escoles, esplais i associacions on hi ha seccions d’infància.

Els infants i les seves famílies que definitivament acceptin participar en el projecte, participaran a l’acte de constitució del Consell Municipal d'Infants, el proper 26 de juny, a les 19 h, a la plaça del Doctor Robert.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Sabadell crea aquest nou instrument per dotar la ciutat d’un òrgan que permeti la col·laboració i implicació dels infants en tots els àmbits i obrir un espai de participació exclusiu pels ciutadans més joves de la ciutat que els permeti tenir representació en la construcció, desenvolupament i millora de la ciutat, participar activament en el debat sobre els diferents assumptes de Sabadell i ser escoltats i consultats sobre matèries que afectin el seu benestar i el seu entorn.

Membres del Consell

El Consell de participació territorial d’Infants i Adolescents s’organitza en el Consell Plenari, les 7 Comissions de zona i la Coordinadora de les Comissions de zona. El Consell Plenari és l’òrgan màxim de presa de decisions, en què hi ha representats infants de tota la ciutat amb el suport de persones dinamitzadores. Al Consell Plenari es promourà la participació paritària i la diversitat en les diferents manifestacions culturals, ètniques, funcionals, i estarà format per:

-El president o presidenta que serà l’alcalde/essa o el membre de l’Ajuntament en qui delegui.

- El vicepresident o vicepresidenta que serà el regidor/a de l’àmbit o en qui delegui.

- Un màxim de 100 consellers o conselleres, d’entre 9 i 12 anys (amb la possibilitat d’ampliació a les franges d’entre 8 i 14 anys) dels centres d’educació de primària i/o centres oberts i/o esplais i/o entitats amb seccions infantils, del municipi de Sabadell.

- El secretari serà un tècnic/a municipal, formant part del Consell amb veu, però sense vot.

Les Comissions de zona són grups de treball en què hi ha representats nens i nenes del territori. Es crearan 7 comissions de zona a partir de la distribució del mapa de districtes de la ciutat i comptaran amb una persona dinamitzadora. Cada comissió de zona estarà formada per un màxim de 14 consellers i conselleres.

La Coordinadora de comissions de zona és l’encarregada de preparar les sessions plenàries i de fer seguiment i coordinar el treball de les Comissions de zona. La Coordinadora comptarà com a mínim amb el suport de dues persones dinamitzadores i estarà formada per un màxim de 21 consellers o conselleres, 3 per < cada comissió de zona sempre que sigui possible.

Pel procés d’elecció dels vocals que formaran part del Consell d’Infants de Sabadell i de les set comissions de zona es van presentar un total de 308 candidatures:

  • 160 candidatures del Districte 1
  • 40 candidatures del Districte 2
  • 23 candidatures del Districte 3
  • 44 candidatures del Districte 4
  • 12 candidatures del Districte 5
  • 20 candidatures del Districte 6
  • 2 candidatures del Districte 7

De les 308 candidatures presentades, hi havia 7 que no podien formar part del procés d’elecció perquè corresponia a infants nascuts en anys diferents al 2007 i 2008 (5 candidatures de l’any 2006 i 2 de l’any 2009), motiu pel qual en total hi va haver 301 candidatures admeses.

La llista ordenada per districte i grup d’edat estan formats pels rangs següent:

  Any 2007 Any 2008
DISTRICTE 1 1-67 = 67 candidatures 68-160 = 93 candidatures
DISTRICTE 2 161-184 = 24 candidatures 185-200 = 16 candidatures
DISTRICTE 3 201-208 = 9 candidatures 209-222 = 14 candidatures
DISTRICTE 4 223-237 = 15 candidatures 238-266 = 29 candidatures
DISTRICTE 5 267-269 = 3 candidatures 270-273 =9 candidatures
DISTRICTE 6 274-277 = 4 candidatures 278-293 = 16 candidatures
DISTRICTE 7 294-295 = 1 candidatura 295-296 = 1 candidatura

Categories Infància Tags consell dels infants, infància