CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

06
Juliol
2021

Les grues de paper del Consell d’Infants ja han arribat al Memorial per la Pau d’Hiroshima

És una iniciativa per reivindicar el dret a la pau de tots els nens i nenes al món

Les grues de paper del Consell d’Infants ja han arribat al Memorial per la Pau d’Hiroshima

El monument a base de grues de paper que els nens i nenes del Consell dels Infants i adolescents van construir ha arribat ja al seu destí, el Memorial de la Pau d’Hiroshima. Així s’ha fet saber durant la sessió plenària del Consell celebrada la setmana passada.

El Consell dels Infants s’adhereix així a aquesta iniciativa per commemorar al Dia Internacional de la Pau, que té lloc el 6 d’agost. Cada any la ciutat japonesa rep grues de paper perquè pengin del Memorial per la Pau coincidint amb el dia mundial. El Departament de Promoció de la Pau de la ciutat d’Hiroshima ha confirmat l‘arribada de les grues.

Al setembre de l’any passat, amb motiu del 75e aniversari del bombardeig a Hiroshima i Nagasaki, es va presentar al Consell la història de la Sadako i les mil grues de paper. Es van fer també algunes sessions de treball en les que es va aprofundir en el tema de la cultura de la pau i en les que es va comptar amb la col·laboració d’algunes entitats locals com la Coordinadora Un Altre Món és Possible i la Roda de la Pau. 

Posteriorment, pel Dia Universal dels Drets dels infants, els consellers i conselleres van decidir crear un vídeo-manifest sobre el dret a la pau de tots els infants del món i construir un monument amb grues de paper fetes per ells i elles mateixos, amb missatges en els que els infants expressen els seus desitjos de pau al món.

Plenari del Consell

La setmana passada el Consell dels Infants va donar compte de la feina feta per les comissions de treball que ha consistit en tres projectes: el sensellarisme, la reforestació dels boscos i la lluita contra la discriminació. A més de l’explicació d’aquests temes es va informar de les campanyes que hi han estat relacionades, com la recollida d’aliments, l’amidament i càlcul de la densitat forestal i el vídeo contra les discriminacions.

Durant la jornada, la regidora de Cicles de Vida, Sonia Sada, va explicar a més l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament -aprovada per Junta de Portaveus- al Manifest del Consell en favor de la dedicació a la Infància d’una plaça de la ciutat.

Categories Infància Tags consell dels infants, Grues per la pau, Hiroshima