PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

 

06
Octubre
2022

Sabadell promou diverses accions per afavorir la conciliació de les famílies

S’ofereixen serveis de cangur gratuït en diferents espais de la ciutat

Sabadell promou diverses accions per afavorir la conciliació de les famílies

L’Ajuntament de Sabadell continua treballant per afavorir la conciliació de les famílies amb menors de 14 anys. Mitjançant el pla Corresponsables, ha rebut una subvenció de 595.509 euros per promoure més accions en aquest sentit, creant llocs de feina en aquest sector i alhora professionalitzant la cura no formal. Es tracta d’una iniciativa del Ministeri d’Igualtat, mitjançant el Departament d’Igualtat i Feminismes, que té per objectiu la igualtat efectiva de dones i homes, i la previsió és que es torni a rebre la subvenció aquest 2022 i al 2023.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell,

“Sabadell segueix apostant per polítiques conciliadores, amb serveis universals on tothom hi pot accedir. D’aquesta manera, ajudem a totes les persones que tinguin càrregues familiars per tal que puguin comptar amb professionals de la cura i atenció a la infància, alhora que creem llocs de feina entre la població jove”.

Es realitzen diverses accions per als menuts en etapa preescolar, per als infants de 3 a 12 anys i per a joves a partir de 12 anys. Algunes s’han iniciat o dut a terme i d’altres el seu inici està previst a finals d’any i durant el 2023.

Destaquem per als més petits la iniciativa “Agost a les escoles bressol” d’aquest estiu, o algunes de les activitats d’animació infantil que es van dur a terme el passat cap de setmana en el marc del Mescla’t i la Fira d’entitats animalistes.

En el marc de la Festa Major també es va posar en marxa un servei de cangur, acció que es tornarà a oferir coincidint amb diverses activitats organitzades per l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és promoure la conciliació entre els interessos dels infants i dels adults que volen gaudir d’aquestes propostes.

Pel que fa als infants de 3 a 12 anys, en els propers mesos està previst oferir serveis de cangur en equipaments municipals en diferents punts de la ciutat, com biblioteques, centres cívics i casals cívics. En aquest cas, el servei estarà disponible de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores.

D’altra banda, i gràcies a aquest programa, es reforçaran diverses accions en pistes esportives.

El pla Corresponsables comportarà la contractació de més de 30 professionals de l’àmbit del lleure educatiu i de la integració social per aquest 2022.

També als Mercats Municipals

En el marc del Pla corresponsables demà començarà un “espai de cangur” gratuït en els mercats municipals de la Creu Alta, Central i Merinals. Serà fins al 29 d’octubre, durant les tardes de divendres (de 17 a 20 h) i els matins dels dissabtes (11 a 13 h).

En aquestes àrees infantils hi haurà professionals de lleure que realitzaran activitats d’entreteniment, mentre els adults fan la compra al mateix recinte del mercat municipal. S’adreça a nens i nenes d’entre 3 i 8 anys.

Aquesta acció ha estat coordinada pels serveis de Comerç i Consum i Feminismes i Diversitat. Tota la informació del Pla Corresponsables la trobareu a https://web.sabadell.cat/corresponsables

Categories Comerç, Gènere, feminismes, LGBTI, Drets Civils i Gènere, Infància Tags espai de cangur, mercats municipals, Pla corresponsables