PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
25
Febrer
2015

El Sabadell Smart Congress obre la seva tercera edició amb una conferència marc a càrrec de Tia Kansara i Pablo Chillon, on s’aborden aspectes socials de les Smarts Cities i l’E-govern

Fira Sabadell és avui i demà l’escenari del tercer Congrés Internacional de Ciutats Intel·ligents, que tindrà lloc a Sabadell amb més de 700 inscrits

La sessió inaugural ha tingut lloc aquest matí a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; Víctor Calvo-Sotelo, secretari d’Estat de Telecomunicacions i per la Societat de la Informació;Jordi Puigneró,director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya;Íñigo de la Serna, alcalde de Santander i president de la RECI i Jordi Hereu, que va ser alcalde de Barcelona i consultor de IdenCity.

L’alcalde de Sabadell ha destacat el paper de la RECI en aquest àmbit i que

Sabadell té la voluntat de ser un actor en la reflexió del paper de les ciutats a l’entorn de les smarts cities”. I ha afegit que un mostra és aquest congrés “que té la voluntat de ser un espai d’intercanvi entre l’empresa privada i l’administració per explorar quins són els nous àmbits en què serem capaços de donar nous i millors serveis als ciutadans.

Víctor Calvo-Sotelo ha felicitat l’alcalde per

l’impuls dels nous serveis que hem vist en l’exposició i per la convocatòria d’aquest congrés, que ens permet trobar-nos. Sabadell figura en un lloc destacat, per la seva experiència, la seva tasca destacada en grups com AENOR i la seva participació en la RECI.

Pel que fa al desenvolupament de projectes smart city, ha afirmat que

és una aposta estratègica que recolzem des del Govern.

Jordi Puigneró ha explicat que

volem que Catalunya esdevingui una smart region de referència a Europa, volem no ser només consumidors de solucions, el que hem de fer és ser productors i que es generi una indústria de les dades.

Íñigo de la Serna ha destacat que en aquest àmbit hi ha

un potencial enorme i l’estan generant els responsables tècnics i polítics de les ciutats” i ha afegit que “estem aquí perquè els ciutadans notin la millora en la qualitat de vida.

D’aquesta manera s’ha donat el tret de sortida a dues jornades on Sabadell reunirà en un únic espai tots els actors implicats en la gestió intel·ligent de les ciutats, com són: governs locals, operadors tecnològics, empreses de serveis i institucions financeres, entre d’altres.

Com en les edicions anteriors, el congrés s’orienta a la gestió intel·ligent de ciutats petites i mitjanes i, en concret enguany, al voltant de les tendències de l’urbanisme a les ciutats de mida mitjana, les noves tecnologies en l’àmbit de la salut i el finançament de projectes de ciutats intel·ligents.

Entre les ponències més destacades del congrés destaquen les del Dr. Lucas Krauel Gimenez Salinas, cirurgià de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, expert en la tecnologia 3D aplicada a la medicina; Tobías Wallisser, soci fundador de LAVA (Laboratori de Visionary Architecture); Mercè Griera, representant de la Comissió Europea; Pablo Sánchez Chillón, expert en nous models de governança de ciutats i Mila Gascó, doctora per la Universitat Rovira i Virgili en avaluació de polítiques públiques entre d’altres.

A més, dins de la nau central de la Fira Sabadell s’ha habilitat un espai d’exposició, obert a empreses i entitats relacionades amb les ciutats intel·ligents en estands de 12 m2. L’entrada a la zona d’exposició serà totalment gratuïta i en aquesta edició compta amb 27 entitats expositores, 10 de les quals tindran un estandi la resta presentaran objectes urbans intel·ligents en el carrer intel·ligent.

Carrer amb temàtica Smart

Un dels aspectes més destacats del saló és la recreació d’un carrer de Sabadell amb les possibles aplicacionsi productes innovadors en temàtica smart city, com ara punts de recàrrega per vehicles elèctrics de l’empresa GAMESA i una mostra devehicles elèctrics del concessionari de Sabadelld’AUSER RENAULT. També un parquímetre que alhora és punt de recàrrega per vehicles elèctrics MEYPAR, un carregador de telèfon mòbil a la via pública d’STREET CHARGE, un fanal amb il·luminació LED amb sensor atmosfèric de l’empresa ODIN, un tòtem de promoció Comercial de GOODDEAL i un de promoció turística d’INFOCKET, una escombradora elèctrica que s'utilitza per a la neteja de la via pública a Sabadell (facilitada per AGORA SERVEIS I CONSULTORIA), així com una moto de disseny ecoeficient d’ESDI. També hi ha una bústia de recollida pneumàtica d'ENVAC.

En aquest carrer a més, es pot veure una casa passiva amb alta eficiència energètica i sostenible, eficient, aïllada i ventilada, de l’empresa PAPIK i una mostra de casa de 0 emissions de l'empresa NOEM.

Val a dir, a més, que al Sabadell Smart Congress hi participaran com a patrocinadors empreses líders en el desenvolupament de projectes vinculats a l'univers de les "smart cities": Agora Serveis i Consultoria, Fomento de Construcciones y Contratas, Telefonica, Aigües Sabadell, Grupo Clece, Ros Roca, Banc Sabadell, Empark, Cisco, Diputació de Barcelona, Envac Iberia, Ausa, Moba, Socelec-Schreder, TUS (Transports Urbans de Sabadell), Clúster d’Eficiència Energética de Catalunya, Interempresas, Equipamientos y Servicios Municipales, Ajuntament Impulsa, Hoteles Catalonia, Club Tennis Sabadell i Stand Decor.

Més informació sobre el Congrés a:

http://www.sabadellsmartcongress.com/

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Twitter: @sbdsmart

#sbdsmartcongress

 

Categories Economia i treball, Innovació Tags economia, innovació, RECI, Sabadell Smart Congress