PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SABADELL INNOVACIO
25
Febrer
2015

L’aplicació mòbil Familyar i TNL Equipamientos Ambientales guanyen el concurs d’aplicacions mòbils (apps) i objectes urbans, Sabadell Urban Challenge 2015

L’acte de lliurament dels premis s’ha celebrat aquesta tarda en el marc del Sabadell Smart Congress

Atès que enguany el Sabadell Urban Challenge 2015, organitzat en el marc del Sabadell Smart Congres, proposava dues categories de concurs, d’una banda, l’aplicació Familyarde l’empresa Indigo Group-Adaptative City ha guanyat el concurs d’apps i TNL Equipamientos Ambientales el d’objectes urbans intel·ligents.

Aquesta tarda, durant el lliurament de premis, el regidor d’Espai Públic de l’Ajuntament de Sabadell, Cristian Sánchez, ha volgut “agrair als patrocinadors haver fet possible aquest concurs i també al jurat perquè crec que han tingut una feina complicada”. Així mateix ha explicat que entre els participants hi ha hagut opcions i àmbits diversos.

Familyar és una app per facilitar i millorar la comunicació de les persones grans amb la seva xarxa de confiança o amb els serveis d'assistència social o sanitària, amb l'objectiu de preveure el risc d'aïllament i reduir la soledat. El jurat ha valorat especialment la dimensió social i l’adaptació al col·lectiu de gent gran que representa aquesta app. També ha valorat l’orientació de la tecnologia a la gent gran, que és un col·lectiu amb pes demogràfic creixent a la Unió Europea. El guanyador ha escollit el premi de 1.000 euros en efectiu.

El finalista en apps ha estat l’app R-ALERGO. Rutas alergosaludables, adreçada als usuaris amb manifestacions al·lèrgiques per exposició a al·lèrgens respiratoris, amb l’objecte de prevenir l’exposició als mateixos. El jurat ha valorat l’orientació de l’app al camp de la e-salut i particularment a la problemàtica de l’al·lèrgia, vinculada a la qualitat de l’aire urbà.

Pel que fa als objectes urbans intel·ligents, el jurat ha declarat guanyadora la solució de TNL Equipamientos Ambientales, que presenta un model de contenidor compactador que arriba a reduir dràsticament el volum de brossa i, per tant, la necessitat de recollida amb els camions tradicionals. Es considera una solució molt innovadora i eficient per a la gestió dels residus. El guanyador també ha escollit el premi de 1.000 euros en efectiu.

El finalista en objectes urbans intel·ligents ha estat la solució de l’empresa d’ARGOS, que permet la sensorització de places d’aparcament amb sensors connectats a través de cable i sense precisar de bateria, el que fa que sigui una solució més fiable i duradora que els altres sensors habituals en el mercat.

Els guanyadors i finalistes s’han escollit entre les 17  propostes, 10 en la categoria d’apps i 7 d’objectes urbans intel·ligents. En la categoria d’apps hi ha hagut solucions molt diverses, quant a temàtica, orientades a l’eficiència energètica, transparència en la gestió pública, gent gran, e-salut, promoció comercial, etc. Pel que fa a objectes urbans intel·ligents, s’han presentat solucions de hardware i software, i també de mobiliari urbà relacionat amb mobilitat urbana i gestió de residus, o quadres de comandament de ciutat.

El concurs de solucions innovadores per la gestió urbana organitzat per Promoció Econòmica de Sabadell SL estava adreçat a aquelles empreses, emprenedors o ciutadans que:

  1. Dissenyessin i desenvolupessin una aplicació funcional per a dispositius mòbils, la temàtica de la qual estigués relacionada amb les potestats, competències, activitats o serveis dels municipis.
  1. Fossin fabricants o dissenyadors de mobiliari urbà que incorporessin elements tecnològics innovadors (energies renovables, connectivitat, etc.) o bé que contribuïssin de forma innovadora a objectius mediambientals o d’eficiència energètica. També s’incloïen en aquesta categoria eines de software relacionades amb gestió urbana.

El jurat ha estat format per Dr. Josep Roca, Universitat Politècnica de Catalunya (arquitectura i Smart cities); Blanca Arellano, Universitat Politècnica de Catalunya (arquitectura i Smart cities); Carles Garrigues, professor, Universitat Oberta de Catalunya (curs d’aplicacions mòbils); Antoni Pérez Navarro, professor Universitat Oberta de Catalunya (curs d’aplicacions mòbils); Jorge Aguado, responsable informàtic Agora Grup; Rosa Paradell, Smart City Business Institute; Xavier Sancliment, consultor especialitzat en TIC aplicades a la gestió urbana.

Per tot plegat, Sabadell Smart Congress és una oportunitat per a universitats, empreses i Ajuntaments petits i mitjans per tenir accés d'una manera gratuïta i de primera mà, als coneixements sobre el desenvolupament tecnològic/intel·ligent de las ciutats i els marcs de finançament, com són els de la Unió Europea.

A més, es tracta d’una cita anual que permet estar actualitzat i connectat a les darreres tendències i els actors principals d’aquest sector en creixement.

Categories Economia i treball, Innovació Tags economia, innovació, Sabadell Smart Congress