PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

Parc Agrari

24
Maig
2018

Sabadell acull, avui, una jornada sobre biodiversitat cultivada organitzada per l’Ajuntament i la Generalitat

És la tercera que té lloc des de l’abril per promoure el Parc Agrari i el rodal

Sabadell acull, avui, una jornada sobre biodiversitat cultivada organitzada per l’Ajuntament i la Generalitat

Avui, 24 de maig, ha tingut lloc, al Centre Cívic de la Concòrdia, la jornada Biodiversitat cultivada. El repte per no perdre i no dependre, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya. Diferents experts han parlat de la biodiversitat, de la conservació i ús dels recursos fitogenètics hortícoles a l’agricultura catalana, de l’aprofitament de la biodiversitat en la silvicultura i les plantacions forestals, com també del conreu i la gestió de la biodiversitat cultivada avui. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat Joan Berlanga ha fet la cloenda de la jornada.

Categories: Biodiversitat, Parc Agrari, Transició Ecològica

25
Octubre
2017

La finca agrària de Can Gambús es convertirà en un centre de referència de producció agroecològica del Vallès

L’Ajuntament engega el procés per obtenir-hi productes de proximitat que es puguin vendre amb una nova marca com a “Producte del rodal”

El Pla de gestió agroforestal de Can Gambús que previsiblement aprovarà el Ple municipal ordinari del mes d’octubre preveu que aquesta finca del rodal es converteixi en un centre de referència de producció agroecològica del Vallès. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament comença un procés que proposa ampliar les activitats de Can Gambús amb la incorporació d’agricultors, potenciar el producte local de proximitat i facilitar la creació de la marca de qualitat “Producte del rodal“.

Categories: Comerç, Economia i treball, Parc Agrari, Transició Ecològica

20
Octubre
2017

Nou vi amb raïm cultivat al Parc Agrari de Sabadell, comercialitzat amb el nom d'Arraona

Enguany s’han produït 3 mil ampolles de vi blanc i negre amb la DO Catalunya

El vi que es produeix amb el raïm cultivat l’any passat a les vinyes municipals de Can Gambús, al Parc Agrari de Sabadell, ja és a punt. La novetat d’enguany és que és de més qualitat que fins ara i que té una nova denominació: Arraona. S’han produït 1.250 ampolles de vi negre i 1.750 de vi blanc, amb de la denominació d’origen Catalunya. Arraona pren el nom de l’antiga vil·la romana que hi hagué emplaçada a l’actual paratge del Santuari de la Salut de Sabadell i neix amb la voluntat de reivindicar el passat vitivinícola de Sabadell i el rodal i recuperar-ne els valors agrícoles, culturals i paisatgístics.

Categories: Comerç, Economia i treball, Parc Agrari

24
Octubre
2016

Jornada per replantejar el futur del Parc Agrari de Sabadell

Es va debatre la necessitat d’avançar cap a la sobirania alimentària

 parcagrari24El dissabte 22 d’octubre va tenir lloc, al Casal Pere Quart de Sabadell, la jornada Re-pensem el Parc Agrari, que va reunir diferents agents amb la intenció de replantejar el futur d’aquest parc del rodal de Sabadell. Hi van intervenir el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga; Josep Montasell, tècnic de territori de la Diputació de Barcelona, i Adrià Garriga i Miquel Saus, tècnics de l’estudi per a la dinamització del Parc.

Categories: Parc Agrari, Transició Ecològica

11
Octubre
2016

Acabada una verema abundosa i de qualitat al Parc Agrari de Sabadell

S’han recollit més de 4.000 kg de raïmS’han recollit més de 4.000 kg de raïm, que serviran per produir vi ecològic amb el nom d’Arraona

DSC 2371Durant el mes de setembre s'ha fet la verema a les vinyes del Parc Agrari de la ciutat, on s’han collit un total de 4.250 kg de raïm de les varietats garnatxa, merlot, chardonnay, xarel·lo i monestrell. De raïm blanc, s’han collit 2.560 kg entre xarel·lo i chardonnay, varietats que són molt sanes i amb un raïm de molt bona qualitat. La collita de raïm negre ha sigut enguany de 1.690 kg. La verema s’ha anat fent quan cada varietat ha anat assolint el grau i l’acidesa adequats; així, la varietat més tardana que s’ha collit ha estat el raïm monestrell.

Categories: Parc Agrari, Transició Ecològica

<<  1 2 3 4 5 [67 8  >>