PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

12
Novembre
2018

L’Ajuntament adjudica tres nous autobusos híbrids, cofinançats per la Unió Europea

Amb aquests tres, la flota arribarà a tenir gairebé el 50 % de vehicles nous i la mitjana d’antiguitat dels autobusos passarà a ser de 10 anys

L’Ajuntament adjudica tres nous autobusos híbrids, cofinançats per la Unió Europea

La Junta de Govern local ha aprovat aquest mes l’encàrrec a Iveco de tres nous autobusos híbrids que operarà Transports Urbans Sabadell (TUS). Aquesta és l’empresa que va obtenir la major puntuació en el concurs públic que s’ha obert per comprar-los. El preu d’adjudicació és d’1.234.200 €, finançats en un 50% per la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat (EDUSI) i la resta, per l’Ajuntament.

Previsiblement, aquests nous vehicles estaran enllestits d’aquí a uns 8 mesos. Es tracta del model Urbanway, amb potència de 286 CV el motor de combustió i 120 kW, el motor elèctric.

D’aquesta manera, Sabadell continua renovant la flota d’autobusos, ja que recentment ha incorporat 14 nous vehicles, que, sumats als 3 adquirits el 2015 i als 10 que arribaran el 2019, sumaran un total de 30 vehicles nous sobre 62 de tota la flota.

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, remarca que

en quatre anys haurem renovat el 50% de la flota de la TUS, cosa que demostra la voluntat d’aquest Govern municipal de donar un millor servei a la ciutadania pel que fa al mitjà de transport més democràtic i massiu que hi ha a la ciutat. Era indecent que la mitjana de vehicles fos de 15 anys, quan la majoria de ciutats els renoven quan tenen 12 anys.

Amb aquesta política, la mitjana d’antiguitat dels vehicles de la flota baixa dels 15 anys als 10, amb una reducció molt notable. Els primers vehicles a ser substituïts seran els més antics, fabricats entre el 1995 i 1998.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, expressa 

l’impacte que aquesta renovació tindrà sobre la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat, ja que aquests vehicles consumeixen de mitjana un 30% menys de combustible que els substituïts i, per tant, generen menys emissions de gasos contaminants.

Categories Mobilitat, Transport Públic, Mobilitat i transport, Transició Ecològica Tags Autobusos híbrids, mobilitat