PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
11
Gener
2018

Millora del parc fluvial del Ripoll amb l’eliminació de canya americana en un tram del riu

Millora del parc fluvial del Ripoll amb l’eliminació de canya americana en un tram del riu

L’Ajuntament ha eliminat els exemplars de canya americana i el seu rizoma que havien crescut darrerament en el tram del riu Ripoll comprès entre el pont de la Salut i el talús de Sant Nicolau.

Aquesta actuació s’ha dut a terme gràcies a un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per al manteniment de la vegetació de ribera. Parteix d’una subvenció que l’ACA va concedir al consistori en relació amb actuacions de manteniment i conservació de lleres públiques en trams urbans per al període 2016/2017.

Principal espècie invasora

La canya americana és la principal espècie vegetal invasora del riu Ripoll i és difícil d’eliminar perquè té una arrel molt resistent. En el tram del riu on s’ha treballat es pot observar com conviu amb el jonc, amb la presseguera borda, amb el moll farinell i amb la llapassa borda, entre altres espècies.

L’Ajuntament de Sabadell –mitjançant el “Projecte del Pla Integral del Parc Fluvial del Ripoll”– està compromès amb la millora de la qualitat de l’aigua i de la vegetació de ribera, fet que ha comportat el progressiu augment de la biodiversitat en aquest àmbit.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, ha destacat que “reafirmem el compromís del Govern amb la millora del parc fluvial del Ripoll i hi treballem perquè mantingui el màxim de qualitat. Per això eliminem regularment la canya americana, que és l’espècie invasora més perjudicial, ja que impedeix que hi creixin les espècies autòctones”.

 

Categories Sabadell 2030, Medi ambient, Transició Ecològica Tags medi ambient, Riu Ripoll, sostenibilitat