21
Març
2020

COVID-19: La setmana que ve es reforçarà el dispositiu de repartiment d'aliments del Rebost Solidari

La Policia Municipal intensifica els controls perquè la ciutadania compleixi les restriccions de l’Estat d’Alarma

COVID-19: La setmana que ve es reforçarà el dispositiu de repartiment d'aliments del Rebost Solidari

El dispositiu activat per l’Ajuntament, Rebost Solidari de Sabadell i Creu Roja Sabadell per distribuir lots d’alimentació a usuaris del Rebost es reforçarà la setmana que ve amb dos nous punts de repartiment. Així, es previst que dilluns i dijous la distribució es porti a terme a la Fira Sabadell, dijous també a l’Escola Pau Casals i divendres a l’Escola Amadeu Vives. En tots els casos es recorda que la distribució s’adreça només a usuaris del Rebost i que les persones que hagin de recollir els lots seran contactades per establir data, hora i lloc de lliurament, respectant així totes les mesures de protecció i distanciament social lligades a l’Estat d’Alarma. Aquesta és una de les qüestions que s’han tractat avui a la Comissió de Seguiment municipal. En aquest marc:

  1. Recordar que el dispositiu de distribució complementa el repartiment que continuen fent entitats del Rebost i centralitza el d’aquelles que no poden continuar portant-lo a terme, atès que els seus voluntaris i voluntàries són majoritàriament persones grans. Amb els dos nous punts de distribució es volen reduir tant com sigui possible els desplaçaments de la població.
  1. L’Ajuntament fa una nova crida perquè la ciutadania resti a casa seva. Des de diumenge i fins ahir divendres la Policia Municipal ha interposat unes 135 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma. També s’han comptabilitzat avisos a unes 1.300 persones a la via pública. El cos municipal està reforçant els controls a diferents punts de la ciutat per garantir que es compleixin les mesures de confinament.
  1. Mesures econòmiques: L’Ajuntament aplicarà l’exempció de pagament del lloguer a les empreses allotjades als vivers o centres d’empreses municipals mentre duri l’Estat d’Alarma.
  1. Així mateix, amb la voluntat de donar suport al teixit econòmic de la ciutat en aquesta situació excepcional l’Ajuntament, la Cambra de Comerç i la Cambra de la Propietat crearan un sistema d'intermediació conjunt per abordar les demandes d'ajornament de pagament de lloguers per part de comerciants que no puguin fer-hi front a l'abonament pel tancament dels negocis durant l'estat d'alarma. Amb la mesura es vol evitar que algun establiment hagi de cessar la seva activitat de forma definitiva pels efectes del tancament temporal, tot intentant trobar solucions que no perjudiquin a tercers, en aquest cas als propietaris d’aquests locals.

Recordar també que, entre les mesures adoptades per l’Ajuntament i les principals entitats econòmiques de la ciutat, s’està treballant en l’elaboració de documentació conjunta adreçada a empresaris i autònoms on es recullin tots els ajuts aprovats amb motiu de  l’Estat d’Alarma. Es recopilaran mesures tant de l’Estat, de la Generalitat i de l’Ajuntament, així com l’operativa per poder accedir a aquets ajuts a mida que es vagi concretant. També es crearà un canal conjunt per facilitar aquesta informació i respondre als dubtes que puguin sorgir.

D’altra banda, amb la voluntat de reconèixer la tasca que estan portant a terme els professionals sanitaris i del conjunt de persones que estan treballant per garantir la cobertura dels serveis bàsics, agrair el comportament cívic de la gran majoria de la ciutadania que està respectant el confinament i sobre tot de donar ànims a les persones afectades pel COVID-19, patrulles de Policia Municipal, Mossos, Policia Nacional i Bombers es trobaran davant de l’Hospital de Sabadell a la Gran Via demà diumenge a les 8 del vespre. Allà posaran les llums dels cotxes i s’aplaudirà breument perquè després cadascun dels vehicles retorni a la seva seu o servei.

Categories Ajuntament Tags ajuntament, Coronavirus, COVID-19